Chokladscones med aroniasylt och clotted cream.
Vem uppskattar inte nybakade scones med en god sylt? Här är ett underbart recept på chokladscones med en sylt av aroniabär, ur boken "Frukt och bär A-Ö" av kocken och krögaren Paul Svensson.
Läs mer »Desserter och fika med choklad går alltid hem! Här samlas alla våra recept med choklad med tillhörande dryckestips - från recept på varm choklad till hur du gör goda chokladpraliner och smarriga chokladkakor.
Vem uppskattar inte nybakade scones med en god sylt? Här är ett underbart recept på chokladscones med en sylt av aroniabär, ur boken "Frukt och bär A-Ö" av kocken och krögaren Paul Svensson.
Läs mer »En härlig dessert med intensiv chokladsmak och toner av vanilj, kola och tropisk frukt från Amarula. Toppas gärna med browniebitar, hjortron och maränger.
Läs mer »De här amarulatryfflarna skojar man inte bort. Ack så enkla att göra - men gud så goda att äta.
Läs mer »Moccarutor har vi alla bakat någon gång i livet. Men den här uppdaterade versionen med Amarula Cream är Moccarutor 2.0. Bjud vännerna när det vankas högtid eller för att visa att du uppskattar dem.
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »En underbart krämig fondant slår aldrig fel! I det här receptet adderar vi en extra lyxig twist i form av Amarulakola i mitten.
Läs mer »Avsluta Alla hjärtans dag-middagen med en dessert där det söta från den vita chokladen möter syran i frukten på ett underbart sätt.
Läs mer »Ett enkelt och riktigt gott fika där croissanter fylls med en härlig ricottakräm med Amarula Raspberry Chocolate och sedan toppas med hallon och chokladsås.
Läs mer »En lyxig chiapudding med choklad, krämig Amarula och kolakräm gjord på dadlar. Toppas med rostade hasselnötter och hackad choklad. Mums!
Läs mer »En vacker och lyxig cheesecake med choklad, cream cheese och Amarula i en härlig symbios. Likören ger kakan toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola.
Läs mer »Hela Sverige bakar-vinnaren 2022, Sophie Dahlbäck, har gett ut en underbart fin bakbok med recept. Här är ett recept på vit kladdkaka med pannacotta!
Läs mer »Sandra Åkerfeldt har gjort en kaka som förenar två favoriter - kladdkaka och kärleksmums. Kaffelikören i glasyren gör den dessutom extra smarrig!
Läs mer »Matkreatören Sofia Henriksson bjuder på en fantastisk chokladfondant med kryddig kanellikör som serveras med egen vaniljglass och apelsinzest.
Läs mer »Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.
Läs mer »Avsluta midsommarafton på bästa sätt: med en klassisk midsommartårta. Den här bygger på höjden och räcker till många. För hur mätt man än är efter maten finns alltid plats för en bit tårta. Eller två.
Läs mer »Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.
Läs mer »En underbar tårta dekorerad med chokladägg och rostad mandel. Duka fram och låt dina gäster hänföras.
Läs mer »Detta recept är för alla chokladälskare! Men den är mäktig, det brukar räcka med en liten bit även om det är lättare sagt än gjort...
Läs mer »Till brownien är det supergott med whiskeyglass. Om du har bråttom kan du ta färdig vaniljglass och smaksätta den med Jack Daniel’s, det blir också fantastiskt gott.
Läs mer »En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
Läs mer »En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer »En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
Läs mer »Här har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs mer »Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott.
Läs mer »Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer »Nu är det dags att avsluta vår Alla hjärtans dag-middag och vilken dryck passar egentligen bättre för detta ändamål än ett gott dessertvin?
Läs mer »Bjud på Linnéas härliga kaka med choklad, mousse och kolasås.
Läs mer »Kladdkaka med mjuk kola smaksatt med Jack Daniel's. Löjligt god att bjuda gästerna på till kaffet.
Läs mer »Gör Linnéas krämiga chokladmousse som passar perfekt till ett litet glas madeira.
Läs mer »Don Papas kladdkaka serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och vi tycker att du ska avnjuta kladdkakan tillsammans med ett glas Don Papa rom.
Läs mer »Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Läs mer »Linnéa Seidel, populär matbloggare och receptkreatör på folk o folk har skapat ett recept på jultryffel med cognac.
Läs mer »Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med.
Läs mer »Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Läs mer »Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Läs mer »