2 goda röror till bubbel.

Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Camp Sparkling Brut med två goda röror.
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

281415

33,00 kr


Här är två goda röror till plockmaten, buffén eller charkbrickan. Det ena är en smakrik tapenade med svarta oliver, kapris och sardeller, det andra är en krämig kycklingparfait med smak av portvin - SÅ gott!

Servera gärna med annan plockmat, som till exempel oliver, kex, kallskuret och ost - och självklart något gott i glasen. Vi föreslår CAMP Sparkling Brut - ett frisk mousserande vin från Frankrike som säljs på klimatsmart burk.

Tapenade:

Ingredienser

  • 250 g svarta oliver, urkärnade

  • 3 msk kapris

  • 3 sardeller

  • 1 stor vitlöksklyfta, riven eller pressad

  • 1 msk finhackad färsk persilja

  • saft från en citron

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk picklad chili

Gör så här

    1. Mixa allt till önskad konsistens.

    2. Smaka av med salt och peppar. 

    3. Häll upp i ren glasburk – et voila! Bara plocka fram surdegsbaguetten eller kexen och njut. 

Kycklingleverparfait:

Ingredienser

  • 250 g kycklinglever

  • 1 dl portvin

  • 2 st lagerblad

  • 1 tsk krossad grönpeppar

  • 1 schalottenlök

  • 4 cl cognac

  • 50+10 g smör

  • matolja

Gör så här

    1. Marinera kycklinglevern med grönpeppar, portvinet och ett lagerblad minst en timme, gärna över natten.

    2. Finhacka löken.

    3. Häll av vinet, plocka bort lagerblad och stek kycklinglevern i lite olja i rykande het panna 2 min på varje sida.

    4. Tillsätt löken och sänk värmen, stek i 1 min.

    5. Häll på cognac och bränn av alkoholen.

    6. Mixa allt slätt med 50 g smör, passera i finmaskig sil och häll upp på ren glasburk.

    7. Smält 10 g smör och häll överst i burken.

    8. Dekorera med fler lagerblad eller blommor.

    9. Låt stå minst 2 timmar i kylen innan servering.

Bubbel till rörorna:

Camp Sparkling Brut

33,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

I kycklingleverparfaiten:

HM Borges Malmsey 15 Years Old

399,00 kr


HM Borges Malmsey 15 Years Old har en medelstor doft med fina inslag av torkad frukt, nötter, nougat, vanilj, ljust muscovadosocker, kanel och en fläkt av kanderad apelsin. Smaken är söt som snyggt balanseras upp av en hög syra. Vinet har en bra balans och nyansrikedom och i smaken finner man fina toner av torkad frukt, choklad, fat, nötter, ljust muscovadosocker, knäck och vanilj.

Larsen VS, 350ml

215,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

Recept: Danger Österlin