Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.
Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Läs mer »Recept på en smakrik kycklingsallad med smak av ingefära, chili och jordnötter.
Efter en lång vinter med grytor och soppor (som jag älskar!) kan jag ibland bli lite sugen på något fräschare och lättare. Även om snön yr utanför fönstret och det enda vettiga vore att äta varm mat, så kan jag inte låta bli att laga sådana här enklare middagar ibland.
Dessutom har jag gått och blivit lite kär i jordnötsdressingen ni hittar i det här receptet på min asiatiska kycklingsallad. Dressingen i receptet passar perfekt att ringla över sallader eller varför inte att doppa fräscha små sommarrullar i? Sött, salt och lite surt, allt på en och samma gång och smaklökarna dansar samba i munnen. Underbart! I min asiatiska kycklingsallad valde jag att använda mig av kyckling, men vill man göra det helt vegetariskt skulle jag rekommendera att steka tofu och ha till.
400 g kycklingfilé
Tamarisoja
4 msk jordnötssmör
2 msk olivolja
2 msk honung
1 1/2 msk vinäger
1 msk tamarisoja
saft från 1 lime
chiliflakes
svartpeppar
1 msk finriven ingefära
2 portioner rött ris
vitkål
rödkål
gurka
morötter
sojabönor
babyspenat
koriander
jordnötter
svarta sesamfrön
Bryn kycklingfiléerna i lite olja tills de fått fin färg. Tillsätt ett par deciliter vatten och låt dem koka klart i vattnet.
När köttsaften är helt genomskinlig, ta av kycklingen från spisen och låt svalna helt. Dela den sedan i bitar och ringla tamarisoja över. Ställ åt sidan.
Blanda samman alla ingredienser till jordnötssåsen. Är jordnötssmöret för hårt brukar jag köra det några sekunder i micron. Då mjuknar det.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Strimla röd- och vitkål fint. Hyvla gurka och morötter med en potatisskalare eller mandolin i tunna skivor.
Lägg upp spenat, kål, gurka, morötter, ris, bönor och kyckling på en tallrik. Toppa med koriander, jordnötter och jordnötssåsen. Avsluta med att strö lite sesamfrön över.
Häll upp ett glas vin till och låt fredagsmyset börja!
85,00 kr
Till denna härliga asiatiska kycklingsallad passar ett vin med fruktsötma som balanseras väl av en fräsch syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. Dessutom förpackat i en klimatsmart tetra.
79,00 kr
Ett vin som bjuder på fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt, citrus. Vinet har en lätt fet textur som passar utmärkt till kyckling.
Recept: Linnéa Seidel
Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Läs mer »Linnéa bjuder på sitt delikata recept till apelsinmarinerad kyckling med couscoussallad och kall yogurtsås.
Läs mer »Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »