Fläskfilé med blue cheese-dressing och päronsallad.

Att grilla en fläskfilé och sedan servera den med en god sallad och dressing är ett genialiskt drag om man vill skapa en enkel och god middag. Det visar Linnéa här nedan.

Fläskfilé med blue cheese-dressing och päronsallad.
Il Capolavoro Appassimento Rosso, 3L

Il Capolavoro Appassimento Rosso, 3L

Italien

Systembolaget nr:

53285

219,00 kr


logo

4

logo

0 h 50 min

När jag var i USA fanns blue cheese-dressing att välja på nästan alla restauranger. En dressing vi absolut måste bli bättre på att äta även här hemma. Späd dressingen med mjölk till önskad konsistens.

Linnéa

Fläskfilén:

Ingredienser

  • 1 fläskfilé

  • 1 dl balsamvinäger

  • 3 msk olivolja

  • 1 vitlöksklyfta

  • salt och svartpeppar

  • 250 g kastanjechampinjoner

Gör så här

    1. Blanda samman balsamvinäger, olja, vitlök, salt och peppar i en plastpåse.

    2. Putsa fläskfilén fri från senor och lägg den i marinaden, gärna över natten.

    3. Skär champinjonerna i skivor.

    4. Grilla champinjoner, gärna i en grillkorg, annars kan skivorna även träs upp på grillspett.

    5. Grilla fläskfilén på direkt värme tills den fått fin färg runt om, låt den sedan gå klart på indirekt värme tills innertemperaturen är 63°C. Tag av från värmen och låt vila i ca 15 minuter. Då kommer innertemperaturen öka till drygt 65°C och köttet är klart.

Blue cheese-dressing

Ingredienser

  • 100 g blåmögelost

  • 1 dl crème fraîche

  • 1 tsk citronsaft

  • 1 tsk vitlökspulver

  • ca 1 msk mjölk

Gör så här

    1. Mixa ihop blåmögelost, crème fraîche, citronsaft och vitlökspulver till en slät sås.

    2. Späd med mjölk till önskad konsistens.

Päronsallad:

Ingredienser

  • 200 g romansallad

  • 2 päron

  • 1 granatäpple

  • valnötter

  • 1 kruka basilika

  • 3 skivor vitt bröd

  • olja

  • salt

Gör så här

    1. Skär salladen i bitar och lägg upp på ett fat.

    2. Skär päronet i mindre bitar och ta ur alla kärnor ur granatäpplet.

    3. Skär brödet i bitar och stek frasigt i olja. Salta.

    4. Fördela päron, granatäpple, valnötter, grillad svamp, krutonger och basilika över salladen.

    5. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Servera med blue cheese-dressingen.

Vin till fläskfilén:

Il Capolavoro Appassimento Rosso, 3L

219,00 kr


Ett trevligt och populärt appassimentovin som perfekt matchar en vällagrad italiensk hårdost. Passar även utmärkt till lite kraftigare anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Det får gärna finnas lite feta eller krämiga komponenter i maten.

Recept: Linnéa Seidel