Vin till ostron.
Den tredje september är det ostronets dag och vi hyllar detta härliga blötdjur med ett gott och passande vin i glaset. Vi tipsar om några viner i olika prisklasser som passar till ostron.
Läs mer »Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron.
12 st ostron
1 liten röd lök
ett knippe gräslök
färsk dill
2 dl crème fraiche
2 tsk citronjuice
örtsalt
svartpeppar
ca 1 dl riven, vällagrad ost
Klä en plåt med bakplåtspapper. Öppna ostronen och lägg dem på plåten.
Skala och finhacka löken. Finhacka gräslök och dill. Lägg undan lite att dekorera med.
Blanda lök, gräslök, dill, crème fraîche, citron, salt och peppar. Klicka i cirka 1 msk i varje ostron. Strö över osten. Gratinera ostronen i 225°C i drygt 10 minuter eller tills osten börjat få färg.
Strö över resten av den finhackade dillen/gräslöken på de gratinerade ostronen och servera genast.
569,00 kr
Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.
189,00 kr
L Chablis Domaine Laroche är ett vin med nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, örter, päron och citrus. Här finns en frisk och torr smak av gula äpplen, mineral, galiamelon och citron med toner av mandel och färska örter.
Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen?
Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst. Se filmen nedan!
Recept: Linnéa Seidel
Den tredje september är det ostronets dag och vi hyllar detta härliga blötdjur med ett gott och passande vin i glaset. Vi tipsar om några viner i olika prisklasser som passar till ostron.
Läs mer »Du som gillar ostron har säkert ätit dem på klassiskt vis med vinäger, schalottenlök och Tabasco. Nu måste du prova med härligt havsdoftande, skotsk whisky!
Läs mer »Om du älskar hummer och vill prova något annat, rekommenderar vi att gratinera den enligt Linnéas recept.
Läs mer »Ett stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!
Läs mer »