Gratinerade ostron med smak av kryddor, citron och ost.

Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron.

Gratinerade ostron
Domaine de Terres Blanches Sancerre

Domaine de Terres Blanches Sancerre

Frankrike

Systembolaget nr:

7102001

230,00 kr


Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

206908

200,00 kr


logo

12 st

logo

0 h 20 min

Följ Linnéas recept och upptäck en ny dimension av ostron!

Gratinerade ostron

Ingredienser

  • 12 st ostron

  • 1 liten röd lök

  • ett knippe gräslök

  • färsk dill

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 tsk citronjuice

  • örtsalt

  • ca 1 dl riven, vällagrad ost

Gör så här

    1. Klä en plåt med bakplåtspapper. Öppna ostronen och lägg dem på plåten.

    2. Skala och finhacka löken. Finhacka gräslök och dill. Lägg undan lite att dekorera med.

    3. Blanda lök, gräslök, dill, crème fraîche, citron, salt och peppar. Klicka i cirka 1 msk i varje ostron. Strö över osten. Gratinera ostronen i 225°C i drygt 10 minuter eller tills osten börjat få färg.

    4. Strö över resten av den finhackade dillen/gräslöken på de gratinerade ostronen och servera genast.

Två vintips till gratinerade ostron

Domaine de Terres Blanches Sancerre

230,00 kr


En härlig kombination får du tillsammans med denna torra och friska Sancerre med ren och fräsch fruktighet. Inslag av krusbär, fläder, citron och en elegant mineralitet i eftersmaken.

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

200,00 kr


I en lägre priskategori rekommenderar vi denna Chenin Blanc till de gratinerade ostronen. Frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.

Bästa drycken till naturella ostron?

Det finns en rad olika klassiska drycker till ostron, från whisky till Champagne. Men är alla så bra kombinationer egentligen? 

Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit hjälp av några "goa gubbar" från Göteborg för att utröna vad som passar bäst. Se filmen nedan!