Grilla fiskpaket med sparris och örtsmör
Linnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker.
Läs mer »Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.
Ute lyser septembersolen och morgonen var precis sådär härlig som en dag i september bara kan vara. Kanske känner du att säsongen då vi stod och njöt framför grillen i goda vänners lag är förbi. Men inte då. Antingen gör man som min grillfantast till pappa och bylsar på sig ordentligt med kläder, laddar upp med bra musik eller en ljudbok och tar sig an grillprojektet med liv och lust. Själv är jag mer av den sorten som hellre grillar klart det jag ska fort och kilar in.Då är mina halloumiburgare med chimichurromajo perfekt att göra. Det är gott, enkelt och går riktigt fort att grilla. Se bara till att fixa bröd av bra kvalitet och ge även dem lite yta på grillen. Det lyfter hela rätten!
Idag flirtar vi lite med det argentinska köket då chimichurri är en kryddstark sås som har sitt ursprung i Argentina och vi i glaset har det argentinska vinet Expedition Malbec. Det ekologiska vinet är fruktigt och gudomligt gott med inslag av blåbär, körsbär och färska örter.
1 dl hackad grillad paprika
1 dl hackad färsk persilja
1 tsk hackad medelstark chili
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa socker
Salt
Svartpeppar
Blanda hackad, grillad paprika med hackad persilja och hackad chili.
Skala och finhacka vitlöken.
Blanda allt tillsammans med majonnäs och vinäger. Smaka av med en liten nypa socker, salt och svartpeppar. Gör gärna chimichurrimajon en stund i förväg så smakerna hinner sätta sig.
2 förpackningar à 200 g halloumi
4 hamburgerbröd
1 aubergine
Olja
Salt
1/2 gurka
Dela halloumibitarna försiktigt längs med så att du får 4 platta bitar halloumi. Grilla dem tills osten fått fin färg på båda sidor.
Lägg öven bröden på grillen och låt de få färg.
Skiva auberginen i skivor. Pensla med olja och strö över salt. Grilla tills de har fått en fin yta.
Hyvla gurkan i strimlor.
Bred ett lager chimichurrimajo på botten av de grillade bröden, lägg på aubergineskivor, halloumi, gurka och bröd. Servera direkt!
79,00 kr
Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus.
155,00 kr
171,00 kr
Boom Boom! Syrah är ett utmärkt burgarvin med sin fruktiga smak, mogna tanniner, fina balans och smakintensitet.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker.
Läs mer »Vad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.
Läs mer »Är du sugen på att grilla mer vegetariskt i sommar? Då har du hamnat rätt. Här har vi samlat flera goda vegetariska grillrecept med tillhörande vintips.
Läs mer »