Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo.

Linnéa har gjort vegetariska, snabbgrillade och riktigt goda halloumiburgare med en chimichurrimajo inspirerad av Argentina.

Halloumiburgare med grillad aubergine och chimichurrimajo
Espacio Syrah

Espacio Syrah

Argentina

Systembolaget nr:

2722

79,00 kr


Boom Boom Syrah

Boom Boom Syrah

USA

Systembolaget nr:

6714

155,00 kr

171,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Ute lyser septembersolen och morgonen var precis sådär härlig som en dag i september bara kan vara. Kanske känner du att säsongen då vi stod och njöt framför grillen i goda vänners lag är förbi. Men inte då. Antingen gör man som min grillfantast till pappa och bylsar på sig ordentligt med kläder, laddar upp med bra musik eller en ljudbok och tar sig an grillprojektet med liv och lust. Själv är jag mer av den sorten som hellre grillar klart det jag ska fort och kilar in.Då är mina halloumiburgare med chimichurromajo perfekt att göra. Det är gott, enkelt och går riktigt fort att grilla. Se bara till att fixa bröd av bra kvalitet och ge även dem lite yta på grillen. Det lyfter hela rätten!

Idag flirtar vi lite med det argentinska köket då chimichurri är en kryddstark sås som har sitt ursprung i Argentina och vi i glaset har det argentinska vinet Expedition Malbec. Det ekologiska vinet är fruktigt och gudomligt gott med inslag av blåbär, körsbär och färska örter.

Chimichurrimajo

Ingredienser

  • 1 dl hackad grillad paprika

  • 1 dl hackad färsk persilja

  • 1 tsk hackad medelstark chili

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 dl majonnäs

  • 1 tsk vitvinsvinäger

  • 1 nypa socker

  • Salt

  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda hackad, grillad paprika med hackad persilja och hackad chili.

    2. Skala och finhacka vitlöken.

    3. Blanda allt tillsammans med majonnäs och vinäger. Smaka av med en liten nypa socker, salt och svartpeppar. Gör gärna chimichurrimajon en stund i förväg så smakerna hinner sätta sig.

Halloumiburgare

Ingredienser

  • 2 förpackningar à 200 g halloumi

  • 4 hamburgerbröd

  • 1 aubergine

  • Olja

  • Salt

  • 1/2 gurka

Gör så här

    1. Dela halloumibitarna försiktigt längs med så att du får 4 platta bitar halloumi. Grilla dem tills osten fått fin färg på båda sidor.

    2. Lägg öven bröden på grillen och låt de få färg.

    3. Skiva auberginen i skivor. Pensla med olja och strö över salt. Grilla tills de har fått en fin yta.

    4. Hyvla gurkan i strimlor.

    5. Bred ett lager chimichurrimajo på botten av de grillade bröden, lägg på aubergineskivor, halloumi, gurka och bröd. Servera direkt!

Vin till burgarna:

Espacio Syrah

79,00 kr


Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus. 

Boom Boom Syrah

155,00 kr

171,00 kr


Boom Boom! Syrah är ett utmärkt burgarvin med sin fruktiga smak, mogna tanniner, fina balans och smakintensitet.

Recept: Linnéa Seidel