Handskuren tagliatelle i syrad grädde.
Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs mer »En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.
En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och förrätten består av tagliatelle med syrad grädde och tryffel.
3 dl grädde
10 blad färsk salvia
Koka upp grädde och salviablad
Låt svalna helt i kyl
Vispa upp till servering
360 g vetemjöl
2 g salt
18 g florsocker
260 g smör
75 g vatten
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
Tärna det kalla smöret och mixa ner i matberedaren tills degen börjar smula sig. Addera vattnet lite eftersom.
Låt degen vila i kylen 1 timme. Smöra och pudra din pajform (25-28 cm). Kavla ut din pajdeg och lyft över den i formen.
Skär av de överblivna degen på formen så du får en rak och fin kant.
600g frysta körsbär
260g strösocker
35 g majsstärkelse
1 vaniljstång (valfritt)
1 citron
Tina körsbären. Kan tinas direkt i en kastrull.
Blanda ihop majsstärkelsen och socker och addera till körsbären i kastrullen.
Skrapa ur kärnorna från vaniljstången. Koka vaniljstång samt kärnor tillsammans med kompotten i ca 5 min.
Sätt ugnen på 190 grader.
Häll fyllningen i pajskalet och baka tarten i mitten av ugnen i ca 40 min.
Ta ut och låt svalna helt innan servering.
Servera med salviagrädden.
299,00 kr
I år firar O.P. Anderson 130 år sedan lanseringen år 1891. Receptet har inte rörts på 130 år, bortsett från att alkoholhalten sänkts något. Den passar lika bra till en väl tilltagen lunch som till favoritsillen och på påsk- eller julbordet.
Recept: Marion Ringberg
Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs mer »Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs mer »Vad innebar egentligen en "grosshandlarlunch" och dracks det så mycket som man inbillar sig? Richard Tellström förklarar hur det faktiskt ligger till.
Läs mer »130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »