Mångsysslaren Laila Bagge om barndomen, musiken och vinvärlden.
Vi fick en stund med ständigt aktuella Laila Bagge och pratade skivkontrakt i japan, karriären som manager och den egna vinserien Ruby.
Läs mer »Gillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.
En krämig risoni är aldrig fel. Lätt att laga och kräver inte riktigt lika mycket uppmärksamhet som till exempel en risotto gör.
Jag tycker det är gott att först steka på lite olika rotsaker, både butternutpumpa och palsternacka ger en härlig smak till maträtten. Jag kokar alltid utan lock, efter 7 minuter stänger jag av värmen och låter kastrullen stå medan jag dukar bordet och skär upp kycklingen. Då brukar konsistensen bli perfekt!
2 vitlöksklyftor
1 dl citronolja
2 tsk örtsalt
färsk basilika
900 g kyckling
400 g butternutpumpa
1 palsternacka
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
3,5 dl risoni
7 dl vatten
4 dl mjölk
2 kycklingbuljongstärningar
1 dl riven parmesanost
färska kryddor (jag tog basilika och persilja)
salt & svartpeppar
Skala och finhacka vitlöken. Blanda med citronolja, örtsalt och färsk basilika. Blanda i kycklingen och låt marinera, gärna över natten. Tag fram och låt kycklingen bli rumstempererad.
Ge kycklingen en fin stekyta i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stick i en ugnstermometer i kycklingens tjockaste del. Laga färdigt kycklingen i en 200°C varm ugn. Jag brukar tillaga kycklingen tills den kommer upp i 66°C och sedan låta den vila under folie tills den kommer upp i 70°C.
Skala och skär pumpan och palsternackan i bitar. Finhacka purjolök. Skala och finhacka vitlöken.
Stek pumpa, palsternacka, purjolök och vitlök i olja i en tjockbottnad gryta eller kastrull. Stek tills purjolök och vitlök börjar mjukna.
Tillsätt risoni, vatten, mjölk och buljongtärningar. Rör om ordentligt och låt sedan koka utan lock i 7 minuter. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt mer vätska om det verkar behövas.
Rör i parmesan och finhackade örter. Smaka av med salt och peppar.
Skär den ugnsbakade kycklingen i skivor och servera till den krämiga risonin.
Till denna krämiga risoni rekommenderar vi vinet Ruby Zin. Bakom vinet står mångsysslaren Laila Bagge. I vinserien Ruby finns även två sorters prosecco.
279,00 kr
Till denna krämiga risoni med kyckling passar ett mjukt, bärigt vin som Ruby Zin perfekt. Vinet har en mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Dessutom är det ett vin med låg halt av histaminer och tanniner. Finns även på 750 ml-flaska.
Recept: Linnéa Seidel
Vi fick en stund med ständigt aktuella Laila Bagge och pratade skivkontrakt i japan, karriären som manager och den egna vinserien Ruby.
Läs mer »VINET HAR UTGÅTT UR SORTIMENTET
Läs mer »Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs mer »