La Belle Coq au vin blanc.

Den svenske stjärnkocken Danyel Coudet bjuder här på sitt recept på La Belle Coq au vin blanc!

La Belle Coq au vin blanc
Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

76659

229,00 kr


La Petite Perrière Pinot Noir

La Petite Perrière Pinot Noir

Frankrike

Systembolaget nr:

72372

119,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Den svenske stjärnkocken Danyel Coudet bjuder här på sitt recept på La Belle Coq au vin blanc!

La Belle Coq au vin blanc

Ingredienser

  • 1 hel La Belle de France Gårdskyckling

  • 4 vitlöksklyftor, krossade

  • 12 steklökar, skalade

  • 10 vitpepparkorn, krossade

  • 2 lagerblad

  • 4 persiljestjälkar

  • 1 kvist dragon

  • 5 dl vitt torrt vin

  • 2 msk olivolja till stekning

  • 50 g smör till stekning

  • 2 msk Dijonsenap

  • ca 200 g helt rökt sidfläsk skuren i cm- tjocka skivor

  • 5-8 champinjoner

  • 2 msk hackad bladpersilja

  • 1 tsk hackad dragon

  • 5 dl grädde

Gör så här

    1. Stycka gårdskycklingen i 10 bitar. Brösten i 2, vingar för sig, låren i 2 och lägg i en bunke eller en plastpåse. Lägg i vitlök, steklökar, vitpeppar, lagerblad, persiljestjälkarna, dragonen och det vita vinet i kycklingen. Låt marinera över natten.

    2. Lyft upp gårdskycklingen ur marinaden och torka den. Hetta upp en stor, vid kastrull och bryn kycklingen och sidfläsket i olivoljan och smöret tills det har fått fin, mörk och gyllene färg. Lyft upp kycklingen och sidfläsket på en tallrik.

    3. Lägg i senapen i samma stekfett som kycklingen legat i och rör ut det. Häll i all marinad från gårdskycklingen och låt koka upp.

    4. Häll i grädden och lägg i gårdskyckling och sidfläsk och låt sjuda ca 20 minuter på svag värme. Kontrollera att gårdskycklingen är genomtillagad.

    5. Smaksätt med salt och peppar.

    6. Skiva champinjonerna och strö över grytan.

    7. Strö över persiljan och dragonen.

    8. Servera Coq au vin med ris eller pressad potatis.

Till Coq au vin kan du dricka följande:

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

229,00 kr


Vinet är gjort på 100% chenin blanc och har en doft av mogna aprikoser och apelsiner med blommiga aromer och viss kryddighet. Smaken är rik, komplex och välbalanserad med en fräschör och fruktighet, fin mineralitet och bra struktur.

La Petite Perrière Pinot Noir

119,00 kr


Ett franskt rödvin gjort på 100% pinot noir. Smaken är ganska lätt och frisk med bra fruktighet och trevliga inslag av röda bär, kryddor och viss fatkaraktär.

Recept: Danyel Coudet