Lättfriterade tortillachips med paprika.

Ett helt underbart tilltugg är dessa lättfriterade tortillachips med paprika. Snabba att tillaga och ack så goda.

Lättfriterade tortillachips med paprika
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

768401

69,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Ett helt underbart tilltugg är dessa lättfriterade tortillachips med paprika. Snabba att tillaga och ack så goda.

Ingredienser

  • 4 tortillabröd

  • Frityrolja

  • Paprikapulver

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Skär tortillabröden i små trekanter. Hetta upp en stekpanna med ca 1 cm olja i.

    2. Fritera tortillabröden snabbt. Låt trekanterna få lite färg på båda sidorna.

    3. Lägg upp tortillachipsen på ett ark med hushållspapper.

    4. Strö över paprikapulver och salt på de nyfriterade tortillachipsen.

    5. Låt tortillachipsen svalna helt.

Pata Negra Cava Brut

69,00 kr


Till tortillachipsen passar ett glas Pata Negra Cava Brut fint. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Linnéa Seidel

Om Linnéa Seidel

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.