Papas Arrugadas med chilimajo.

Linnéas recept på Papas Arrugadas, en läcker rätt som hör hemma på Kanarieöarna.

Papas arrugadas med chilimajo
Pata Negra Cava Brut

Pata Negra Cava Brut

Spanien

Systembolaget nr:

7684

87,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 35 min

Papas Arrugadas är en traditionell rätt på Kanarieöarna och betyder ungefär "skrynklig potatis". Passar perfekt som tapas tillsammans med en läcker chilimajo.

Papas arrugadas.

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatisar

  • 3 1/2 dl salt

  • 2 l vatten

Gör så här

    1. Tvätta potatisarna men låt skalet vara kvar.

    2. Koka upp salt och vatten, lägg i potatisarna och koka tills de nästan är genomkokta.

    3. Häll av nästan allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Ta av locket och sänk värmen.

    4. Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar.

Chilimajo.

Ingredienser

  • 1 ägg

  • 1/2 msk vitvinsvinäger

  • 1/2 tsk salt

  • 1 1/2 dl neutral olja

  • 1 torkad chili

Gör så här

    1. Blanda ägg, vinäger och salt i en rostfri bunke. Mixa.

    2. Tillsätt sedan olja i en fin stråle och fortsätt mixa tills du har en tjock sås.

    3. Smaka av med chili och servera med dina Papas Arrugadas.

Pata Negra Cava Brut

87,00 kr


Till Papas Arrugadas passar ett glas Pata Negra Cava Brut fint. Ett spanskt mousserande vin med medelstor doft och inslag av päron gula äpplen och citron.

Recept: Linnéa Seidel