Påsksill med palsternacka, gurka, dill och gräslök.

En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet. 

Burk med sill på dukat bord
O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

42

299,00 kr


O.P. Anderson Björk

O.P. Anderson Björk

Sverige

Systembolaget nr:

82830

265,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Till all lite tung mat som vi ofta äter under våra svenska högtider kan det vara gott med något fräscht. Som min påsksill med smak av både palsternacka, gurka, gräslök och dill. Vill du kan du ha i en skvätt O.P. Anderson i lagen. Det ger en fin smak tycker jag!

Ingredienser

  • 1 dl ättikssprit

  • 2 dl strösocker

  • 3 dl vatten

  • ev.4 cl snaps

  • 1 fp (420 g) femminuterssill

  • 10 cm gurka

  • 5 cm palsternacka

  • färsk dill

  • färsk gräslök

Gör så här

    1. Koka ihop alla ingredienser till lagen och låt svalna helt.

    2. Skölj av sillen och klappa den helt torr.

    3. Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnhuset. Dela varje halva i 2 och dela sedan gurkan i mindre bitar.

    4. Skala och skiva palsternackan tunt.

    5. Finhacka gräslöken och skär ner dillen i mindre bitar.

    6. Slå eventuellt i lite snaps i ättikslagen när den svalnat. Varva sedan alla ingredienser i en burk och slå över ättikslagen.

    7. Låt stå svalt, gärna över natten innan servering.

Snaps till sillen:

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål och går utmärkt att göra lagen till påsksillen på.

O.P. Anderson Björk

265,00 kr


O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål. Passar utmärkt till det nordiska kökets rena smaker.

Recept: Linnéa Seidel