Rödbetshummus med stekt libabröd.
folk o folks matskribent Linnéa tipsar om den bästa mingelmaten att bjuda gästerna på innan middagen. Här är recept på rödbetshummus med stekt libabröd.
Linnéas läckra rödbetshummus med stekt libabröd är perfekt till minglet. Gott, snabbt och enkelt!
Ingredienser
3 st förkokta rödbetor
380 g kokta kikärtor
1/2 dl olivolja
Flingsalt
Citron
Sesamfrön
Gör så här
Mixa rödbetor, kikärtor och olivolja slätt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp hummusen i en skål och strö över sesamfrön.
Skär libabrödet i mindre bitar. Ringla över olja och strö över flingsalt.
Stek på medelvärme tills bröden blir knapriga och servera till din rödbetshummus.
Xanté Sparkling & Pear
101,00 kr
Till vår rödbetshummus med libabröd tycker jag vi häller upp ett par glas av Xanté Sparkling & Pear. Drycken är ett kärleksbarn mellan päronlikören Xanté och ett sprakande vin från Emilia Romagna i Italien. Drycken har en fin doft av mogna päron.
Morotsbiffar med smulad fetaost.
Recept på matiga morotsbiffar som med lite smulad fetaost blir en perfekt start på minglet.
Läs mer »Linnéas tapas till cavan!
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs mer »