Rödbetshummus med stekt libabröd.

folk o folks matskribent Linnéa tipsar om den bästa mingelmaten att bjuda gästerna på innan middagen. Här är recept på rödbetshummus med stekt libabröd.

Rödbetshummus
Xanté Sparkling & Pear

Xanté Sparkling & Pear

Tyskland

Systembolaget nr:

7756901

79,00 kr

111,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Linnéas läckra rödbetshummus med stekt libabröd är perfekt till minglet. Gott, snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 3 st förkokta rödbetor

  • 380 g kokta kikärtor

  • 1/2 dl olivolja

  • Flingsalt

  • Citron

  • Sesamfrön

Gör så här

    1. Mixa rödbetor, kikärtor och olivolja slätt. Smaka av med salt och peppar.

    2. Lägg upp hummusen i en skål och strö över sesamfrön.

    3. Skär libabrödet i mindre bitar. Ringla över olja och strö över flingsalt.

    4. Stek på medelvärme tills bröden blir knapriga och servera till din rödbetshummus.

Xanté Sparkling & Pear

79,00 kr

111,00 kr


Till vår rödbetshummus med libabröd tycker jag vi häller upp ett par glas av Xanté Sparkling & Pear.  Drycken är ett kärleksbarn mellan päronlikören Xanté och ett sprakande vin från Emilia Romagna i Italien. Drycken har en fin doft av mogna päron.

Recept: Linnéa Seidel