Rödbetshummus med stekt libabröd.

folk o folks matskribent Linnéa tipsar om den bästa mingelmaten att bjuda gästerna på innan middagen. Här är recept på rödbetshummus med stekt libabröd.

Rödbetshummus
Rotari Brut Rosé

Rotari Brut Rosé

Italien

Systembolaget nr:

77

139,00 kr


André Clouet Brut Rosé

André Clouet Brut Rosé

Frankrike

Systembolaget nr:

77253

459,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Linnéas läckra rödbetshummus med stekt libabröd är perfekt till minglet. Gott, snabbt och enkelt!

Ingredienser

  • 3 st förkokta rödbetor

  • 380 g kokta kikärtor

  • 1/2 dl olivolja

  • Flingsalt

  • Citron

  • Sesamfrön

Gör så här

    1. Mixa rödbetor, kikärtor och olivolja slätt. Smaka av med salt och peppar.

    2. Lägg upp hummusen i en skål och strö över sesamfrön.

    3. Skär libabrödet i mindre bitar. Ringla över olja och strö över flingsalt.

    4. Stek på medelvärme tills bröden blir knapriga och servera till din rödbetshummus.

Bubbel till hummusen:

Rotari Brut Rosé

139,00 kr


Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.

André Clouet Brut Rosé

459,00 kr


Färgen är svagt rosa och doften medelstor och påfallande elegant i en stram och svalt bärig stil med finstilta nyanser av blodgrapefrukt, röda äpplen, smultron och nygräddat vetebröd. Smaken är lätt till medelfyllig, charmerande fruktig men torr med en len textur och frisk syra.

Recept: Linnéa Seidel