Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad créme fraîche.

Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad créme fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna. 

En tallrik med rotfruktschips och topping
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

281415

33,00 kr


Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7743001

189,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Kanske är det världens bästa tilltugg? Att servera chips med vispad créme fraîche, löjrom och lite grönt. Inte nog med att det är bland det godaste jag vet, det är ruskigt enkelt att göra men imponerar alltid! Ett perfekt tilltugg att servera innan påskmiddagen!

Ingredienser

  • 100 g friterade rotfruktschips

  • 2 dl créme fraîche

  • 40 g amerikansk löjrom (eller annan löjrom)

  • färsk gräslök

  • färsk dill

Gör så här

    1. Lägg ut chipsen på ett fat.

    2. Vispa upp créme fraîche till en riktigt fast kräm.

    3. Spritsa ut uppvispat créme fraîche på chipsen. Toppa med små klickar löjrom, färsk gräslök och färsk dill.

Bubbel till tilltugg:

Camp Sparkling Brut

33,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Ett annat höjdarvin till Linnéas tilltugg är denna Crémant från Alsace. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron och kex.

Recept: Linnéa Seidel