Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche.

Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad crème fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna. 

En tallrik med rotfruktschips och topping
Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

51030

120,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Kanske är det världens bästa tilltugg? Att servera chips med vispad crème fraîche, löjrom och lite grönt. Inte nog med att det är bland det godaste jag vet, det är ruskigt enkelt att göra men imponerar alltid! Ett perfekt tilltugg att servera innan påskmiddagen!

Ingredienser

  • 100 g friterade rotfruktschips

  • 2 dl créme fraîche

  • 40 g amerikansk löjrom (eller annan löjrom)

  • färsk gräslök

  • färsk dill

Gör så här

    1. Lägg ut chipsen på ett fat.

    2. Vispa upp crème fraîche till en riktigt fast kräm.

    3. Spritsa ut uppvispad crème fraîche på chipsen. Toppa med små klickar löjrom, färsk gräslök och färsk dill.

Bubbel till tilltugg:

Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut

120,00 kr


Både smak och doft i Fleur de Vignoble Crémant de Bordeaux Brut har tydliga inslag av solmogna gula äpplen, nötter, nougat, nyrostat bröd samt uppfriskande toner av citronzest. Den andra jäsningen på flaska ger upphov till en finstämd syra och eleganta små bubblor samt en ökad smakrikedom. Eftersmaken är lång och ihärdig likt en efterlängtad kyss.

Recept: Linnéa Seidel