Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad créme fraîche.

Rotfruktschips med amerikansk löjrom och vispad créme fraîche kan vara ett av världens bästa tilltugg. Ruskigt enkelt men imponerar alltid på gästerna. 

En tallrik med rotfruktschips och topping
En tallrik med rotfruktschips och topping
True Colours Cava
True Colours Cava

True Colours Cava

Spanien

Systembolaget nr:

7804501

99,00 kr


Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut
Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7743001

185,00 kr


Kanske är det världens bästa tilltugg? Att servera chips med vispad créme fraîche, löjrom och lite grönt. Inte nog med att det är bland det godaste jag vet, det är ruskigt enkelt att göra men imponerar alltid! Ett perfekt tilltugg att servera innan påskmiddagen!/Linnéa Seidel

Ingredienser

  • 100 g friterade rotfruktschips

  • 2 dl créme fraîche

  • 40 g amerikansk löjrom (eller annan löjrom)

  • färsk gräslök

  • färsk dill

Gör så här

    1. Lägg ut chipsen på ett fat.

    2. Vispa upp créme fraîche till en riktigt fast kräm.

    3. Spritsa ut uppvispat créme fraîche på chipsen. Toppa med små klickar löjrom, färsk gräslök och färsk dill.

Bubbel till tilltugg:

True Colours Cava

99,00 kr


En perfekt apertif till krispiga löjromschips. Vi rekommenderar denna cava som har en behaglig mousse och torr smak med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

185,00 kr


Ett annat höjdarvin till Linnéas tilltugg är denna Crémant från Alsace. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron och kex.