Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!
Mammas sillstårta. Det här är en klassiker till både midsommar och påsk hemma hos oss. I originalreceptet skal det vara tomatsill. Men det har jag inte sett till på många år. Istället brukar jag använda skärgårdssill.
Vi brukar göra en stor, rund tårta som till förrätt räcker till ca 8 personer. Här har jag istället gjort dom i portionsbitar. Dom blir rätt rejäla och de skulle jag rekommendera att äta som en god midsommarlunch.
/Linnéa
6 halvmånar hönökaka eller 12 skivor små runda
smör
5 dl riven västerbottensost
1 dl finhackad gul lök
6 ägg, hårdkokta och skivade
svartpeppar
2 dl majonnäs
2 dl finstrimlad ruccola
3 dl gräddfil
valfri sallad
250 g inlagd sill
250 g senapssill
250 g skärgårdssill
gräslök
rödlök
För en stor tårta: Lägg ut två skivor hönökaka på ett uppläggningsfat så de bildar en cirkel.
Bred ett lager smör på brödet. Fördela den rivna osten och den finhackade, gula löken över. Lägg på två nya brödskivor, se till att inte få skarven på samma ställe, då blir tårtan mer stabil.
Bred ett lager smör på brödskivorna.
Lägg på de skivade äggen och majonnäs. Krydda med svartpeppar och strö över den finhackade ruccolan.
Lägg på det sista lagret bröd. Bred över gräddfilen. Finhacka ruccola och lägg som en yttersta ring. Dekorera sedan silltårtan med sill. Toppa med gräslök och ringar av rödlök.
För att göra portionstårtor gör du på exakt samma vis. Men använder mindre, runda brödbitar av hönökaka.
299,00 kr
Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och ekfatslagrad i åtta månader vilket ger en välbalanserad och mjuk smak.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »