Snittar med vattenmelon och brieost.

Sommar i en enda liten munsbit. Krispigt rostat bröd, mjuk, salt och krämig brieost, söta och varma jordgubbar tillsammans med en fräsch vattenmelonsallad. Bättre än så här blir det inte. Enkelt att tillaga och så gott att äta.

Snittar med brieost och vattenmelon
Abbazia Prosecco Extra Dry

Abbazia Prosecco Extra Dry

Italien

Systembolaget nr:

52319

109,00 kr


Vill man går det så klart bra att byta ut basilikan mot till exempel mynta. Det är också en oslagbar smakkombination! Just brieost är väldigt tacksamt att använda sig av när man ska göra små snittar och tilltugg. Enkelt att variera och alltid lika gott!

Snittar:

Ingredienser

  • 1 baguette

  • olivolja

  • flingsalt

  • 200 g brieost

  • färska jordgubbar

Gör så här

    1. Skär brödet i skivor och ringla över olja och flingsalt. Rosta i 200°C i cirka 7 minuter eller tills det börjar få lite färg.

    2. Skär brieosten i lagom stora bitar och placera ut på brödskivorna.

    3. Skiva färska jordgubbar och lägg över brien. Rosta i ytterligare 5 minuter eller tills osten mjuknat.

Vattenmelonsallad:

Ingredienser

  • 1/2 vattenmelon

  • färsk basilika

  • 1/2 lime

Gör så här

    1. Skär bort skalet och skär sedan ner melonen i små bitar. Finhacka basilikan och blanda ned den. Pressa över lite lime och rör om.

    2. Toppa varje varm baguettebit med melonsalladen.

    3. Servera direkt.

Bubbel till snittar:

Abbazia Prosecco Extra Dry

109,00 kr


Abbazia Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit, melon, lite citrus och mandelmassa. Smaken är fräsch med behagliga bubblor. Vinet är fruktigt och tilltalande utan att vara krävande. Har en trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.

Recept: Linnéa Seidel