Somrig plockbricka.
Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs mer »Sommar i en enda liten munsbit. Krispigt rostat bröd, mjuk, salt och krämig brieost, söta och varma jordgubbar tillsammans med en fräsch vattenmelonsallad. Bättre än så här blir det inte. Enkelt att tillaga och så gott att äta.
Vill man går det så klart bra att byta ut basilikan mot till exempel mynta. Det är också en oslagbar smakkombination! Just brieost är väldigt tacksamt att använda sig av när man ska göra små snittar och tilltugg. Enkelt att variera och alltid lika gott!
1 baguette
olivolja
flingsalt
200 g brieost
färska jordgubbar
Skär brödet i skivor och ringla över olja och flingsalt. Rosta i 200°C i cirka 7 minuter eller tills det börjar få lite färg.
Skär brieosten i lagom stora bitar och placera ut på brödskivorna.
Skiva färska jordgubbar och lägg över brien. Rosta i ytterligare 5 minuter eller tills osten mjuknat.
1/2 vattenmelon
färsk basilika
1/2 lime
Skär bort skalet och skär sedan ner melonen i små bitar. Finhacka basilikan och blanda ned den. Pressa över lite lime och rör om.
Toppa varje varm baguettebit med melonsalladen.
Servera direkt.
109,00 kr
Abbazia Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit, melon, lite citrus och mandelmassa. Smaken är fräsch med behagliga bubblor. Vinet är fruktigt och tilltalande utan att vara krävande. Har en trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.
Recept: Linnéa Seidel
Sommarens godaste och kanske enklaste plockbricka att ställa fram en tidig eftermiddag i skuggan eller varför inte i väntan på middagen.
Läs mer »En fruktig och fräsch prosecco från Casa Vinicola Abbazia som passar lika bra som sällskapsdryck som till lättare vegetariska och fiskbaserade maträtter.
Läs mer »Friterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs mer »Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs mer »