Snittar med vattenmelon och brieost.

Sommar i en enda liten munsbit. Krispigt rostat bröd, mjuk, salt och krämig brieost, söta och varma jordgubbar tillsammans med en fräsch vattenmelonsallad. Bättre än så här blir det inte. Enkelt att tillaga och så gott att äta.

Snittar med brieost och vattenmelon

Vill man går det så klart bra att byta ut basilikan mot till exempel mynta. Det är också en oslagbar smakkombination! Just brieost är väldigt tacksamt att använda sig av när man ska göra små snittar och tilltugg. Enkelt att variera och alltid lika gott!

Snittar:

Ingredienser

  • 1 baguette

  • olivolja

  • flingsalt

  • 200 g brieost

  • färska jordgubbar

Gör så här

    1. Skär brödet i skivor och ringla över olja och flingsalt. Rosta i 200°C i cirka 7 minuter eller tills det börjar få lite färg.

    2. Skär brieosten i lagom stora bitar och placera ut på brödskivorna.

    3. Skiva färska jordgubbar och lägg över brien. Rosta i ytterligare 5 minuter eller tills osten mjuknat.

Vattenmelonsallad:

Ingredienser

  • 1/2 vattenmelon

  • färsk basilika

  • 1/2 lime

Gör så här

    1. Skär bort skalet och skär sedan ner melonen i små bitar. Finhacka basilikan och blanda ned den. Pressa över lite lime och rör om.

    2. Toppa varje varm baguettebit med melonsalladen.

    3. Servera direkt.

Bubbel till snittar:

Onbrina Prosecco Extra Dry

119,00 kr


Onbrina är ljust halmgul med gröna inslag. Vinet har fina bubblor, med en klassisk aromatisk Prosecco-näsa. Rund och fin smak med uppfriskande syra med massor av fruktiga smaker som äpple och vita vilda blommor.

Recept: Linnéa Seidel