Vispad fetaost med balsamvinägerkokta jordgubbar.

En härlig rätt med tre smaker som passar oerhört bra tillsammans: Fetaost, jordgubbar och balsamvinäger.

Vispad fetaost med balsamvinägerkokta jordgubbar.
Pata Negra Cava Semi Seco

Pata Negra Cava Semi Seco

Spanien

Systembolaget nr:

5326801

87,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Vispad fetaost, så otroligt krämigt. Här serveras den med balsamvinägerkokta jordgubbar. Och det är något speciellt med kombinationen av jordgubbar och balsamvinäger. Bästa smakkompisarna! Ett gott tillbehör som passar fint på ostbrickan, till glassen eller som här: att toppa vispad fetaost med.

Det här är ett perfekt tilltugg att ställa fram innan middagen. Jag gillar att steka skivor av baguette och servera till. Men det går såklart bra med dina favoritkex också!

/Linnéa

Vispad fetaost med balsamvinägerkokta jordgubbar:

Ingredienser

  • 150 g fetaost

  • 2 msk naturell, fet yoghurt

  • 1 tsk olivolja

  • örtsalt

  • lite färsk citron

  • 250 g jordgubbar

  • 1 dl balsamvinäger

  • 1 dl strösocker

  • 1 baguette

  • färska jordgubbar

  • basilika

Gör så här

    1. Lägg fetaost, yoghurt och olja i en mixer. Mixa helt slätt. Smaka av med örtsalt och citron. Ställ kallt.

    2. Lägg jordgubbar, balsamvinäger och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills såsen reducerats och börjar tjockna. Låt svalna helt.

    3. Bred ut fetaosten på ett fat. Toppa med de balsamvinägerkokta jordgubbarna, färsk basilika och jordgubbar. Servera med stekta skivor av baguette eller kex.

Bubbel till vispad fetaost:

Pata Negra Cava Semi Seco

87,00 kr


Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Recept: Linnéa Seidel

Briefikon på träbord.

Briefikon.


Det är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.

Läs mer »