Okonomiyaki med zucchini.
Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Läs mer »En god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Yuzu är Christin Kashous absolut bästa citrusfrukt! Den kommer ursprungligen från Ostasien och används framförallt som en ersättare för citron. Yuzu är som en blandning mellan grapefrukt och mandarin och smakar väldigt beskt, men också syrligt och sött. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
1 ägg
2 äggulor
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
12 cl yuzu-juice
1 yuzu eller mandarin
Vispa ihop ägg, äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt.
Vispa grädden i en annan skål.
Blanda ihop äggsmeten och grädden med en slickepott. Tillsätt yuzu-juice och rivet skal från yuzu eller mandarin. Blanda ihop smeten och kör i glassmaskin eller frys in i minst 3 timmar.
Servera glassen med mandelflarn och kanske en saltstänkt kolasås.
1 dl skalad mandel
50 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 msk honung
1 msk vetemjöl
0,5 msk mjölk
Finhacka mandeln. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mandeln och de övriga ingredienserna. Koka på svag värme i 2 minuter.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugneni 6–7 minuter.
Låt svalna något och böj sedan över en kavel.
130,00 kr
Servera yuzuglassen med det här dessertvinet. Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.
109,00 kr
Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant passar också till glassen. Dessertvinet har en aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.
Recept: Christin Kashou
Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Läs mer »Christin Kashou är vinnare av årets vinnare av Sveriges mästerkock och är nu aktuell med kokboken "Mina asiatiska favoritrecept".
Läs mer »Grillad majs med miso ponzu passar utmärkt både som förrätt och tillbehör till grillat. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »