Dryckestips till midsommar.

Vi har plockat fram dryckestips som gör sig extra bra till midsommar, oavsett om du vill ha en god snaps eller blanda en somrig drink.

Dryckestips till midsommar

Här är några tips på olika typer av drycker som är goda som de är, eller i en drink. Gemensamt har de i alla fall att de passar bra till midsommar. Vi tipsar även om några läckra drinkrecept du kan blanda med de olika dryckerna.

O.P. Anderson, 350 ml rPET

170,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål. Servera gärna O.P. Anderson till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost.

Inte alla vet att akvavit passar ypperligt till drinkar! DRINKTIPS: Olof Palme-drinken

Olof Palme-drinken.
Olof Palme-drinken.

O.P. Anderson Petronella Hallon

199,00 kr


Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning. Den här snapsen passar såklart till midsommarens mat, men även ypperligt till en rosa spritz, som en aperitif med is eller i en rosa cockail.

DRINKTIPS: Petronella Hallon Lemonad

Petronella Hallon Lemonad.
Petronella Hallon Lemonad.

DRINKTIPS: Botanical & Tonic

Botanical & Tonic.
Botanical & Tonic.

Explorer Vodka Röda Bär

133,00 kr


Explorer Vodka Röda Bär är tillverkad genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. Resultatet är en len och fruktig vodka med frisk och rund smak av solmogna jordgubbar, saftiga hallon och svarta vinbär.

Utmärkt som bas i drinkar av alla dess slag.

DRINKTIPS: Berry Mule

Berry Mule.
Berry Mule.

Hernö Gin

337,00 kr


Hernö Gin har en rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Den har friska och  krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön.

Nyhet

logo
Prisbelönt
ISH London Botanical Spirit 50 cl

ISH London Botanical Spirit 50 cl

199,00 kr


En alkoholfri gin med de klassiska, förväntade enbärsnoterna men också korianderfrö och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.

Koskenkorva Apple

160,00 kr


Nya Koskenkorva Apple är en fräsch likör med smak av färskpressade saftiga äpplen och med en touch av krispig och len vodka. Avnjut den som den är eller som en ingrediens i en fräsch cocktail.

DRINKTIPS: Apple Lemonade

Apple Lemonade.
Apple Lemonade.

Explorer Pink Gin

228,00 kr


Explorer Pink Gin är en frisk och somrig gin med smak av jordgubb och rabarber som passar utmärkt i många drinkrecept. Våra favoriter är en fruktig Pink Gin & Tonic eller varför inte en fräsch Pink Gin Lemonade.

DRINKTIPS: Pink Gin Lemonade

Pink Gin Lemonade.
Pink Gin Lemonade.

Koskenkorva Vodka, 700ml

239,00 kr


Finskt, lokalodlat korn och rent vatten - det är ingredienserna i Koskenkorva vodka. Vodkan är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en utmärkt ingrediens i cocktails.

Xanté Rum & Pear

272,00 kr


Xanté Rum & Pear har en tydlig päronkaraktär som möts av en elegant ton av karibisk rom. Servera den med några isbitar eller som alternativ i klassiska rom-baserade drinkar. Varför inte testa en karibisk version av drinken Lennart med Xanté Rum & Pear, citronläsk och en halv lime.

DRINKTIPS: Caribbean Lennart

Caribbean Lennart.
Caribbean Lennart.