Bartendrar från världens bästa bar gästspelar på Swing by Golfbaren.

Den 27 september kommer bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara från American Bar på Savoy i London för att gästspela i baren.

Bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara på Swing by Golfbaren

Swing by Golfbaren är ett nöjeskoncept i Vasastan i Stockholm. Här finns en minigolfbana av högsta klass samt barer och restauranger i en miljö inspirerad av 1930-talets Manhattan. Den 27 september kommer bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara från American Bar på Savoy i London hit för att gästspela i baren.

De italienska bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara flyttade till London av samma skäl – de ville utvecklas och bli skickligare i yrket samt bättra på sina språkkunskaper i engelska. I dag arbetar båda på The American Bar på Savoy i London, vilken är en av världens bästa barer. I fjol utsågs den till världens bästa bar vid The Spririts Awards i New Orleans och året innan var de i topp på The World’s 50 best bars lista.

Swing by golfbaren

– När du som gäst kommer in på Savoy är det som att du andas en annan luft, allt är speciellt och unikt och varje hörn av hotellet är fullt av historia, säger Andrea Di Chiara.

– Allt kan hända inne på Savoy Hotel. Vi förvandlar varje ögonblick till minnen för våra gäster så att de känner sig speciella och unika när de kommer till oss, fortsätter Luca Cicalese.

Gästspel av bartendrar i världsklass.

Den 27 september gör de båda bartendrarna ett gästspel hos Swing by Golfbaren. De har satt ihop en särskild drinklista för kvällen och kommer ett erbjuda Savoyklassiker blandat med nyheter från deras senaste cocktailmeny.

– Jag är glad och stolt över att två så erkänt duktiga bartenders kommer hit. Det kommer att bli en härlig kväll att minnas med internationell stämning och framför allt cocktails i världsklass. Jag vet, för vi har själva varit i London och testat dem, säger Hans Olofsson, grundaren av Swing by Golfbaren.

Swing by Golfbaren slog upp sina portar i början av 2017. På 900 kvm ryms en proffsig 12-håls minigolfbana med banor klädda i mjukt konstgräs. Atmosfären är inbjudande och sofistikerad och här finns flera barer och restauranger. Det är The Dining Room med ett bredd utbud av rätter från USA  -landet där minigolfen en gång startade på 1930-talet. Här finns också Back Alley Bar där man pausar en stund ifrån golfrundan, njuter en pizza slice och kanske Swing by Golfbarens egen öl innan spelet går vidare.

Läs mer på Swing by Golfbarens hemsida.

Vad beställer folk i baren i dag?

– Jag tycker att folk de senaste åren har börjat dricka på ett ”mer hälsosamt” sätt. De är mer medvetna om vad som är i säsong. Men de kommer också för att njuta av klassiker som Daiquiri, Manhattan, Negroni och Sazerac, säger Andrea Di Chiara.

– Då folk har blivit mer hälsosamma har vi förbättrat och utökat vårt alkoholfria dryckesval. I dag gör vi mer komplexa cocktails och använder olika sorters smaksättningar. Drycker med lägre alkoholprocent har också stigit i popularitet, säger Luca Cicalese.

Faktaruta

Bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara från The American Bar på Savoy i London

Vad: Gästspel av bartendrarna Luca Cicalese och Andrea Di Chiara från The American Bar på Savoy i London

Var: Swing by Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, Stockholm

När: 27 september, kl 16.00–00.00

Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »