Sista chansen att förvärva dessa gyllene droppar från El Dorado.

Nu har du ett gyllene tillfälle att fylla på barskåpet med någon av El Dorados guldklimpar. Det är sista chansen att plocka hem någon av dessa limiterade flaskor.

Sista chansen att förvärva dessa gyllene droppar från El Dorado.

El Dorado är en rom utöver det vanliga och definitivt en rom som samlare vill ha i sin samling. Det finns en lång och spännande historia bakom den mytomspunna staden med samma namn, som i slutändan ledde till att romälskare över hela världen nu kan njuta av spännande och välsmakande droppar från Demerara Distillers. Det är nu du har chansen att lägga vantarna på någon av dessa limiterade upplagor, El Dorado Single Still Port Mourant, El Dorado Single Still Versailles 09 eller El Dorado Single Still 2009 Enmore. Vilken väljer du?

En mytomspunnen rom

El Dorado som betyder ”den förgyllde” på spanska är en sägen som föddes när de spanska conquistadorerna kom till Peru på 1500-talet. Man tror att ursprunget till myten kommer från de berättelser som berättats om en indiansk ritual i vilken de nya hövdingarna skulle prydas genom att täckas helt i guldstoft. Myten skulle med tiden förstärkas och det fantiserades om en hel stad av guld men också berg och sjöar täckta av den så åtråvärda metallen.

Många var de upptäcktsresanden som letade förgävas både i Peru och i Colombia, medan många såsom Sir Walter Releigh ansåg att staden fanns att finna i Guyana. Hans andra försök, att lokalisera El Dorado, 1617, slutade i en tragedi då hans son omkom under tragiska omständigheter under strapatserna.

Men engelsmännen var definitivt inte lottlösa då man i Guyana och i övriga Karibien gjorde stora vinster på socker, ”det vita guldet”, och det gjorde ju inte saken sämre att man av biprodukten melass kunde framställa den så åtråvärda rommen.

Exklusiv chans - exklusiv rom från El Dorado

De här tre godingarna från El Dorado är limiterade utgåvor och försvinner inom kort, med andra ord har du nu en exklusiv chans att beställa hem din egen flaska - eller tre.

El Dorado Single Still Port Mourant

1399,00 kr


Rik, söt och fyllig smak med inslag av fat, karamell och nougat.

  • Denna panna är helt unik i sitt slag och den enda som fortfarande används. Det är en så kalla ”double wodden pot still” och skapades 1732 för destillering på Port Mourant Estate. Spriten lagras sedan 12 år på före detta Bourbonfat. Den färdiglagrade vätskan har toner av bakade äpplen, flamberad banan och en viss rökighet.

El Dorado Single Still Versailles 09

1399,00 kr


En initial smak av choklad med en slät finish och inslag av cigarr.

  • Denna Rom är en unik produkt som är destillerad på en single pot still i trä. Den är sedan lagrad 12 år på ex bourbonfat. Denna panna kommer från familjen L’Amirault som hade ett sockerplantage på västra banken av Demerarafloden. Destillerad på denna unika träpanna får den färg i karamelltoner redan innan den läggs på fat. Tydliga toner av karamell, choklad och en hint av tobak.

El Dorado Single Still Enmore

1399,00 kr


Smak av smörkola blandad med rostad kokos och äpple. En initial smak av bakad persika och kokos med en rökig cederträ finish.

  • Detta är den sista fungerande exemplaret på en fortfarande fungerande kolonnpanna i trä i världen. Döpt efter plantaget den skapades för år 1880. Lagrad i 12 år på före detta Bourbonfat har denna Rom tydliga toner av smörkola, äpple och kokos med eftersmak av cederträ och persika.