Rom - en framgångssaga.

Rom, detta ädla sockerrörs-destillat. Är du en hängiven rom-entusiast eller novis på området? Det spelar ingen roll, låt dig inspireras med spritvärldens motsvarighet till Champagne!

El Dorado Rare Collection

Rom, destillatet vars populäritet bara växer och växer. Tidigare stämplad för att vara en "skitig" sprit som ska drickas med cola av sjömän, till att ha letat sig in i de mest hängivna whiskyentusiasternas skåp. Ja, rom har verkligen gjort något av en resa in i finkulturen. Men hur kommer det sig? Det kan vi inte helt svara på, men en kvalificerad gissning gissar att vi som konsumenter har blivit mer medvetna och intresserade. Vi går mer och mer ifrån ett så kallat "helgdrickande" mot ett mer kontinentalt drickande. Och då faller det sig ganska naturligt att vi lägger mer tid på våra inköp. Det tillsammans med att producenter har fått en större marknad där de får plats att producera och sälja mer högkvalitativ rom. 

El Dorado är ett exempel på en rom där kvalitet och tradition är i fokus. I destilleriet som är beläget i Guyana finns antika kärl där den jästa melassen destilleras. En av pannorna är en så kallad "Coffey still" som är en mycket gammal panna i trä av samma modell som Aeneas Coffey tog patent på 1831. Det finns även två andra pannor som också är i trä. Dessa tre är de enda destillationspannorna i trä i världen som fortfarande är i bruk. Resultatet får tala för sig själv.

Så är du mer av en whiskyperson och känner att rom inte är din grej? Prova gärna någon av produkterna här nedan och låt dig övertygas. 

El Dorado Rum 8 Year Old

389,00 kr


Rik doft med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Rekommenderas att avnjuta som den är eller som ingrediens i mer ambitiösa cocktails.

El Dorado Rum 12 Year Old

519,00 kr


Djup trevlig doft av torkad frukt, nötter, mandel, honung, russin och vaniljfudge. En softisikerad rom som med fördel avnjuts i goda vänners lag eller tillsammans med en god bok.

El Dorado Rum Special Reserve 21 Year Old

1049,00 kr


Lite av ett flaggskepp. Härligt komplex doft med inslag av kanderade apelsinskal, muscovadosocker, kaffe, vanilj, fat, mörk choklad och brända mandlar. Smaken är mjuk med ypperlig längd och inslag av fatkryddor, muscovadosocker, kanderade citrusskal, kaffe och mörk choklad. Dricks gärna tillsammans med en bit mörk choklad.