Koskenkorva Vodka 7 Botanicals - Ett säkert sommartecken.

Äntligen lanseras årets upplaga av Koskenkorva Vodka 7 Botanicals som är inspirerad av midsommartraditionen att plocka 7 sorters blommor. Årets skapelse är en förtjusande kombination av rosor, fläderblom, bergamott och uppfriskande citrus.

Koskenkorva 7 Botanicals 2022 bland rosor

Äntligen blir dagarna längre och ljusare och ett säkert tecken på att sommaren är på ingång är årets lansering av Koskenkorva Vodka 7 Botanicals. Varje år lyser vodkan upp sommarsverige med sin vackert utsmyckade utsida samt fräscha och lena insida. Den aktuella upplagan av den prisbelönta smaksatta vodkan är den tredje i ordningen och kommer som sina företrädare säkerligen ta konsumenten med storm.

Koskenkorva är den eleganta och lena kvalitetsvodkan som har sitt ursprung i den lilla mytomspunna byn i västra Finland med samma namn. Skapandet av Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en hyllning till Nordens ljusa och långa sommarnätter. Midsommar firas både i Finland och i Sverige och midsommarnatten har sedan länge varit förknippad med ett antal ceremonier. En av de mest omtalade traditionerna på midsommarafton är den då man plockar sju olika sorters växter som man lägger under sin huvudkudde för att sedan drömma om sin framtida gemål.

För tredje året i rad förenar Koskenkorva traditionerna av gediget hantverk och midsommarens gåtfullhet, vilket i år lett till en smaksatt vodka som uppvisar en perfekt balans mellan blommig sötma och örtbeska.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals blir till genom att blanda den ursprungliga och rena vodkan från byn Koskenkorva med 7 sorters naturliga örter och växter varav några är hemliga. Årets skapelse är en förtjusande kombination av nyutsprungna rosor, fläderblom, bergamott och uppfriskande citrus med en eftersmak som stannar kvar i munnen länge likt en efterlängtad sommarkyss. Som tidigare presenteras vodkan i den tidlösa halvlitersflaskan i glas med träkork som är Koskenkorvas signum.

- Trenden kring växtbaserade och naturliga produkter med ett tydligt ursprung är väldigt stark. Det gör det extra roligt att kunna erbjuda en produkt som uppfyller samtliga av dessa kriterier, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Anora. Med både en insida och utsida som levandegör sommaren är Koskenkorva Vodka 7 Botanicals ett naturligt inslag på årstidens festliga tillställningar, säger Catrin.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals 2022

201,00 kr


Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en förtjusande kombination av nyutsprungna rosor, fläderblom, bergamott och uppfriskande citrus med en eftersmak som stannar kvar i munnen länge likt en efterlängtad sommarkyss. Den har en perfekt balans mellan blommig sötma och örtbeska.

Årets version av Koskenkorva 7 Botanicals finns i Systembolagets beställningssortiment och enbart i begränsad upplaga. Servera den iskall som den är eller förslagsvis i en somrig drink.