Tre nya extraordinära maltwhiskeys från Bushmills.

Världens äldsta licensierade whiskeydestilleri lanserar nu tre mycket eleganta maltwhiskeys varav två endast finns i liten begränsad upplaga. Den äldsta är 30 år gammal och tillhör några av de mest sällsynta små partier destilleriet någonsin lanserat.

Tre nya maltwhiskeys från Bushmills

Bushmills på Nordirland är världens äldsta licensierade whiskeydestilleri med en historia som sträcker sig tillbaka till 1608 då området tilldelades licens för destillering. Över 400 år senare tillverkas fortfarande whiskey på Bushmills där erfarenhet, hantverk och yrkesstolthet har gått i arv från generation till generation.

Tre mycket eleganta nyheter

Nu lanseras tre extraordinära mycket eleganta maltwhiskeys, 30 år, 25 år samt 18 år gamla. Whiskeyn är några av de mest sällsynta små partier destilleriet någonsin släppt och som intar sin plats som verkliga legender bland irländsk single malt. Den 30-åriga finns endast i en upplaga av 1 500 flaskor och den 25-åriga i 3 000 exemplar, detta i hela världen.

– Vi är helt kompromisslösa när det gäller det trä vi lägger vår whiskey i och tar aldrig genvägar eller kompromissar med kvaliteten på något sätt, oavsett hur mycket ansträngning det kräver, säger Alex Thomas, Bushmills Master Blender, som rekommenderar att drycken helst ska avnjutas ren.

Tappas på ikoniska flaskor

Det vatten som rinner längs floden Bush i Bushmill, är varifrån vattnet hämtas till whiskeyn. Efter år på olika fat tappas whiskeyn på de ikoniska flaskorna med en hexagonformad tjockare glasbas. Flaskorna förvaras sedan i hexagonformade lådor, lika ikoniska och lyxiga som den dryck de innehåller. Designade för att tilltala single malt-kännare och återspegla Bushmills legendariska status. Detta som en hälsning till Nordirlands härkomst, The Giant´s Causeway, en av de främsta natursevärdheterna på Nordirland där Antrimkusten skapades med hexagonformer från ett vulkanutbrott för omkring 60 miljoner år sedan.

Mer än bara whiskey

Bushmills är mer än bara en whiskey. Det är en bygd där familj, vänner och grannar arbetar sida vid sida på destilleriet. Som lokalbefolkningen ofta säger, ”utan bygd skulle det inte finnas någon whiskey, och utan whiskey skulle det inte finnas någon bygd”!

Bushmills Causeway Collection 18 Years Old

4900,00 kr


Rika smaker av vanilj, hasselnötter och lena frukter.

Bushmills Single Malt 25 Years

8999,00 kr


Söta mandeltoner följt av karamelliserade körsbär, plommon och björnbär innan det utvecklas till rik mörk choklad blandat med söta kryddor. Det hela avslutas med lyxiga smaker av honung och slånbär.

Bushmills Single Malt 30 Years

19999,00 kr


Utsökt, sammetslen och jämn smak. Söta antydningar av dadlar, russin och fikon följt av pralin och apelsinskal innan det utvecklas till vanilj och varma bakverkstoner.