Premiumrommen Don Papa lanserar Baroko.

Nu lanseras den senaste nyheten hos det filippinska romvarumärket Don Papa. Baroko som betyder "sprudlande glädje" tillverkas av melass, även känt som det svarta guldet. 

Don Papa Baroko

Nu lanserar den filippinska premiumrommen Don Papa sitt senaste tillskott på den svenska marknaden. Baroko blir en del av Don Papas sortiment som sedan tidigare består av Don Papa 7 samt de begränsade upplagorna Don Papa 10, Don Papa Sherry Cask och Don Papa Rye Cask. Don Papa Baroko finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 8 november.

Don Papa Baroko har sitt ursprung i Filippinerna och produceras på ön Negros, en plats som tack vare sitt vulkaniska ursprung ger sockerrören särskilt söta toner. Baroko är tillverkad av melass, även känt som det svarta guldet, och har lagrats i tre till sju år på amerikanska bourbon-ekfat vid foten av berget Kanlaon – innan den blandas för att slutligen få sin fylliga och släta finish. Resultatet blir en söt och sprudlande bärnstensfärgad dryck med toner av kanderad frukt, citrus, vanilj och honung.

Intresset för Don Papa har ökat explosionsartat i Sverige de senaste åren och vi är därför stolta över att komplettera sortimentet med Baroko. Vare sig du är rom-konnässör eller nyfiken nybörjare har Don Papa-portföljen nu något som passar alla. Flaskan har en unik design som verkligen sticker ut och som fångar Don Papas historia med den legendariska Papa Isio som vakade över sockerrörsfälten, Filippinerna och ön Negros. Det är en flaska som bär på mycket historia, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Anora.

Senaste tillskottet hos Don Papa

Don Papa Baroko

Don Papa Baroko blir det senaste tillskottet i Don Papa-portföljen i Sverige, som sedan tidigare bland annat består av storsäljaren Don Papa 7 year old. I samband med lanseringen av den något sötare Baroko, uppdateras receptet för Don Papa 7, som nu får en torrare profil med större komplexitet och fatkaraktär.

Baroko, som är en lagrad sockerrörssprit, blir en hommage till de som uppskattar Don Papas lättare, runda och söta toner av kanderad frukt, vanilj och citrus. Don Papa Baroko kan avnjutas precis som den är eller som ingrediens i en cocktail. 

Baroko betyder sprudlande glädje på Tagalog, vilket är det lokala språket på ön Negros i Filippinerna, och har en tydligt sprudlande design och smakprofil som går i linje med Don Papas DNA. Smaken och designen reflekterar passionen och frodigheten i Papa Isio, som är den revolutionära hjälten från ön Negros där rommen är utformad med öns självständighet i åtanke, säger Stephen Carroll, Don Papas grundare.

Don Papa Baroko:

Don Papa Baroko

411,00 kr


Don Papa Baroko har en intensiv och sprudlande doft av vaniljstång, färsk citrus, muscovadosocker och mango med subtila toner av rostad kokos och crème brûlée. Smaken är fyllig och slät med toner av kanderad tropisk frukt, mogna körsbär, honung och vanilj. Finishen är lång och slät med inslag av vanilj och tropiska toner och tydliga inslag av rostad ek.

Don Collins - cocktail med Don Papa Rom

Don Collins.


Klassiska gindrinken Tom Collins har här fått en rom-twist av smakrika Don Papa Rom från Filippinerna. Som en läskande lemonad perfekt att inleda festen med.

Läs mer »