3 i topp: Bästa boxvinerna just nu.

Viner på bag-in-box har flera fördelar: En klimatsmart förpackning, längre hållbarhet och ett format som gör dem perfekt för festen eller att ta med till sommarstugan. Här listar vår dryckesexpert Mats Claësson sina tre bästa boxtips.

3 bra bag-in-box, viner.

Boxviner är något vi svenskar tagit till våra hjärtan. Du hittar kanske inte de allra finaste vinerna på box, men det är inte alltid man vill ha de finaste vinerna heller. En öppnad bag-in-box kan hålla i flera veckor i kylen och därmed kan du ta ett glas till maten då och då utan att känna stressen över att det ska bli dåligt.

Även om det de allra finaste vinerna fylls på boxar (ännu) så finns det många riktigt bra och prisvärda boxviner idag, både röda, vita och med rosévin. Vi bad folk o folks dryckesexpert Mats Claësson att ge oss sina tre favoriter, en inom varje kategori, och här nedan ser du resultatet.

Topp 3 boxviner:

Vento'z Alvarinho

199,00 kr


Denna portugisiska Vinho Verde på 2-litersbox är en favorit från år till år och har funnits i Systembolagets fasta sortiment sedan 2020. En klassisk alvarinho som har en mycket fruktig, ungdomlig smak med inslag av päron, gröna äpplen, galiamelon, vita blommor och lime. Superb till exempelvis fisk och skaldjur.

CHILL OUT Shiraz Rosé California

229,00 kr


Här har vi ett fruktigt och fylligt rosévin som passar perfekt till ljusare kötträtter, fisk, sallader och till och med till tacos! I doften finns inslag av hallon, jordgubbar, persika och örter. Rosévinet är fruktigt med en angenäm smak av fruktsötma och toner av hallon, persika, körsbär och blodapelsin.

American Dream Cabernet Sauvignon

369,00 kr


När du ska grilla hamburgare eller servera en god köttbit är American Dream Cabernet Sauvignon ett gott val. Det generösa, smakrika vinet bjuder på smak av svarta vinbär, vildhallon, fattoner av choklad och vanilj samt ett stråk av mynta.