3 i topp: Bästa vinerna till schlagerfinalen.

Ibland vill vi belysa några viner som passar extra bra vid särskilda tillfällen, eller som helt enkelt utmärker sig i sin kategori. Den här gången tipsar vi om tre festliga viner som passar utmärkt till finalen i årets musikfest!

3 i topp: Viner till schlagerfinalen.

Smaken är som baken – ett ordspråk som stämmer lika bra när vi talar om viner som när det handlar om musik. Alla vill inte ha bubbel bara för att det ska firas, precis som alla inte vill lyssna på Carola.

Nu nalkas finalen av årets schlagerfest (även om det kanske inte är så mycket schlager längre) och för den som vill skåla i något gott har vår dryckesexpert Mats Claësson samlat tre olika viner: Ett mousserande, ett vitt och ett rött. Något för alla – precis som vi hoppas att det finns något för alla i musiktävlingen.

Skål och må bästa artist vinna!

3 i topp viner till finalen:

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

99,00 kr


Vad passar bättre till den stora musikfesten än ett bubbel signerat en av våra stora schlagerstjärnor? John Lundvik sitter garanterat och tittar på finalen, kanske med ett glas Pour Toi i handen? Vinet har har en förförisk doft av persika och aprikos, följt av en harmonisk och krispig textur med subtila toner av mandarin och apelsin.

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Ett kungligt fint rödvin för den som vill skåla i något friskt och fruktigt. Mezzacorona Pinot Nero har en ren bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av kryddor och mjuka tanniner.

Dr L Riesling

109,00 kr


En frisk riesling passar de kryddiga nötterna och snacksen som kanske står på bordet. Ruskigt gott med inslag av persikor, lime, jasmin och mineral. Smaken är halvtorr men samtidigt med en mycket elegant syra och inslag av persikor, lime och mineral. Lång eftersmak.