5 goda Champagner under 400 kr.

Den 1 september höjdes priserna på många viner på Systembolaget - och Champagne är bland de sorter som ökat mest. Men det finns riktigt bra budget-champagner att få tag på - här listar vi några!

God champagne till bra pris.

Inte nog med att samtliga priser på Systembolaget höjdes vid årsskiftet på grund av ökad alkoholskatt - den 1 mars var det dags igen, och ännu en gång den 1 september. Detta är en effekt av världsläget där leverantörer har fått betydligt högre kostnader för leveranser, förpackningar och produktion.

Hur stora förändringarna blev beror på vilket vin vi pratar om, men allra stört blir prishöjningarna på Champagne. Några anledningar tros vara dåliga skördar i kombination med en ökad efterfrågan - vår Champagnekonsumtion har ökat markant de senaste åren.

God Champagne under 400 kr

Då är det tur att det ändå finns Champagne som inte kostar skjortan men som ändå smakar riktigt bra. Även om det är lågkonjunktur, krig i Europa och vi fortfarande är inne i en pandemi finns det alltid skäl att fira. Här listar vi några goda Champagner under 400 kronor:

Saint Réol Brut NV

Saint Réol Brut NV

369,00 kr


Saint-Réol Grand Cru Brut NV är en Champagne som är ljust guldfärgad med en behagligt mjuk mousse. I vinet möts delikata dofter av vita blommor med aromer av citrus, stenfrukt och mineral i en fin balans mellan fräschör och struktur.

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

399,00 kr


En riktigt bra Champagne under 400 kronor hittar du i Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung. 369 kronor på Systembolaget.

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Denna Champagne har faktiskt gått ner i prisklass och ligger i dagsläget på 399 kronor. Den är gjord uteslutande av pinot noir, och smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Champagne Bauchet Rosé Séduction

299,00 kr

351,00 kr


När du vill ha en god roséchampagne till ett vettigt pris är Champagne Bauchet Rosé Séduction ett bra val! Smaken har en behaglig mousse, och fina nyanser av röda frukter, tranbär, brioche och ett stråk av mineralitet. 299 kronor på Systembolaget.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


Denna klassiska champagne är ett kap med sina 349 kronor. André Clouet Grande Réserve har en fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, och pomerans. Smaken är fruktig, frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen bröd, mineral och apelsin.