5 goda champagner under 500 kr.

Den 1 december höjdes priserna på många viner på Systembolaget - och Champagne är bland de sorter som ökat mest. Men det finns riktigt bra budget-champagner att få tag på - här listar vi några!

God champagne till bra pris.

Samtliga priser på Systembolaget höjdes vid årsskiftet på grund av ökad alkoholskatt, och innan dess höjdes dem både i september och i mars. Detta är en effekt av världsläget där leverantörer har fått betydligt högre kostnader för leveranser, förpackningar och produktion.

Hur stora förändringarna blivit beror på vilket vin vi pratar om, men allra stört blir prishöjningarna på Champagne. Några anledningar tros vara dåliga skördar i kombination med en ökad efterfrågan - vår Champagnekonsumtion har ökat markant de senaste åren.

God Champagne under 500 kr

Då är det tur att det ändå finns Champagne som inte kostar skjortan men som ändå smakar riktigt bra. Även om det är lågkonjunktur, krig i Europa och vi fortfarande lever med sviterna efter en pandemi, finns det alltid skäl att fira. Här listar vi några goda Champagner under 500 kronor:

Pierre Péters Cuvée de Réserve

441,00 kr


Fruktig och blommig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Elegant, frisk, fruktig och brödig Champagne med inslag av citrus, persika, nougat och äpple.

Saint Réol Brut NV

431,00 kr


Läcker Champagne med en nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, brioche, rostade nötter, ananas, persika, vita blommor och apelsin.

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


Denna klassiska champagne är ett kap med sina 349 kronor. André Clouet Grande Réserve har en fruktig, nyanserad doft med inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, och pomerans. Smaken är fruktig, frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen bröd, mineral och apelsin.

Diebolt-Vallois Prestige Extra Brut

491,00 kr


Detta är en frisk och elegant blanc de blancs med inslag av citron, äpplen, grapefrukt, brioche, vita blommor och en förförisk krämighet.

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut

399,00 kr


Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut, har en fint nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kvitten, rostat bröd samt en elegant fläkt av blommor. Smaken är intensiv med komplexitet, där man finner toner av både äpplen, torkade skogshallon, rostat bröd, nötter och mineralitet.