4 goda Champagner under 400 kr.

Den 1 mars höjdes priserna på många viner på Systembolaget - och Champagne är bland de sorter som ökat mest. Men det finns riktigt bra budget-champagner att få tag på - här listar vi några!

God champagne till bra pris.

Inte nog med att samtliga priser på Systembolaget höjdes vid årsskiftet på grund av ökad alkoholskatt - den 1 mars var det dags igen. Detta är en effekt av världsläget där leverantörer har fått betydligt högre kostnader för leveranser, förpackningar och produktion.

Hur stora förändringarna blev beror på vilket vin vi pratar om, men allra stört blir prishöjningarna på Champagne. Några anledningar tros vara dåliga skördar i kombination med en ökad efterfrågan - vår Champagnekonsumtion har ökat markant de senaste åren. Priserna på en del Champagner har efter 1 mars ökat med nästan 400 kronor. I snitt ökade vinpriserna med 2,6 procent, jämfört med sprit som ökde med 1,7 procent och öl som landar på 3,1 procent.

God Champagne under 400 kr

Då är det tur att det ändå finns Champagne som inte kostar skjortan men som ändå smakar riktigt bra. Även om det är lågkonjunktur, krig i Europa och vi fortfarande är inne i en pandemi finns det alltid skäl att fira. Här listar vi några goda Champagner under 400 kr:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

369,00 kr


En riktigt bra Champagne under 400 kronor hittar du i Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung. 369 kronor på Systembolaget.

Wongraven Champagne Brut

399,00 kr

431,00 kr


Denna Champagne har faktiskt gått ner i prisklass och ligger i dagsläget på 399 kronor. Den är gjord uteslutande av pinot noir, och smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Champagne Bauchet Rosé Séduction

299,00 kr

351,00 kr


När du vill ha en god roséchampagne till ett vettigt pris är Champagne Bauchet Rosé Séduction ett bra val! Smaken har en behaglig mousse, och fina nyanser av röda frukter, tranbär, brioche och ett stråk av mineralitet. 299 kronor på Systembolaget.

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut

399,00 kr


Även här har Bauchet ett strålande budgetalternativ. Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir har en intensiv smak med ypperlig komplexitet och smaklängd, där man finner toner av både röda äpplen, torkade skogshallon, rostat bröd, nötter och mineralitet. 399 kronor på Systembolaget.