Cabernet sauvignon: 5 viner under 150 kr.

Världens mest odlade druva cabernet sauvignon görs till både läckra och prisvärda viner världen över. Här listar vi fem viner under 150 kronor som inte kommer att göra dig besviken.

Cabernet Sauvignon på flaska, i vinglas och sin druvklase med grå bakgrund.

Över 300 000 hektar av cabernet sauvignon-odlingar täcker idag världen, från ursprungslandet Frankrike till bergsluttningarna i Chile. Det gör druvan till dem mest odlade i världen för vinproduktion.

Cabernet sauvignon är en tålig druvsort som klarar de flesta klimat - en av anledningarna till att den odlas så flitigt världen över. Ursprungligen kommer druvan från Frankrike där man tror att den började som en blandning av cabernet franc och sauvignon blanc.

De vanligaset karaktärsdragen hos cabernet sauvignon-vinerna är svarta vinbär, mörka körsbär och ibland även en hint av grön paprika. I australiensiska viner är doft av eukalyptus inte ett ovanligt kännetecken. Du kan läsa mer om cabernet sauvignon här. Här nedan har vi samlat fem bra viner gjorda av cabernet sauvignon, som alla kostar under 150 kronor.

5 cabernet sauvignon-viner under 150 kr:

Las Moras Love Cabernet Sauvignon

105,00 kr


Las Moras Love Cabernet Sauvignon från Argentina har en fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, körsbär och en fläkt av vanilj. Smaken är medelfyllig med intensiva inslag av mörka bär såsom mogna körsbär och svarta vinbär. Vinet har en fräsch syra som balanseras upp av den trevliga frukten. I eftersmaken finner vi även en viss kryddighet tillsammans med vaniljtoner i en trevlig harmoni.

Nederburg Manor House Cabernet Sauvignon

159,00 kr


Fruktig och bärig doft av svarta vinbär, plommon, ceder, tobak och choklad. Generös, något utvecklad smak av mörk frukt och kryddiga toner av svartpeppar, ceder, tobak och choklad. Ett perfekt vin till vilträtter!

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa, 1 liter

90,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Petit Verdot South Africa har en doft med karaktär av svarta vinbär, blå plommon, kryddor, mörk choklad och fat. Smaken är mjuk och fruktig med trevliga toner av svarta vinbär, plommon, tobak, viol, kakao och fat.

Woodbridge Cabernet by Robert Mondavi Sauvignon

139,00 kr


Woodbridge Cabernet by Robert Mondavi Sauvignon har en medelstor doft med fruktiga inslag av svarta vinbär, björnbär, viol, och lätt rostade fat. Generöst fruktig smak av mogen frukt såsom mörka bär och frukter. Mjuka tanniner och trevlig balans med ett fruktigt avslut.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

139,00 kr


Detta är en blend av cabernet sauvignon och syrah - men en väldigt prisvärd box till exempelvis grillkvällarna eller smakrika vegetariska rätter. Doften i Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah är generöst fruktig. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt ett stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits.