Pinot noir-viner under 150 kr.

I juli lanseras en härlig pinot noir från Rheinhessen signerad Weingut Robert Weil. Ett elegant vin med en riktigt attraktiv prislapp. Vi tipsar även om andra pinot noir-viner till bra och överkomliga priser.

Robert Weil Junior Spätburgunder

Hyllad druva ger viner med höga priser

Druvan pinot noir ligger bakom några av världens främsta röda viner. Om vi går tillbaka ett halvt sekel så ståtade Bourgogne mer eller mindre ensamma på tronen. Idag finns det viner av världsklass både från andra områden och länder.

Det är kräsen druva vad det gäller förutsättningarna i vingården och innebär en stor utmaning för vinmakaren. Viner på pinot noir tenderar därför att ha ett högt pris jämfört med andra druvsorter.

Elegant spätburgunder från Robert Weil

Kärt barn har många namn och i Tyskland går pinot noir under namnet spätburgunder. Under de senaste åren har Tyskland blivit mer och mer berömda för sina pinot noir-viner och här har vi ett elegant och lättdrucket vin till ett riktigt bra pris. Vinet serveras med fördel vid 14–15 grader tillsammans med en kraftig fiskrätt eller anrättningar baserade på ljust kött eller grönsaker. Robert Weil är en av Rheingaus högst klassade producenter, där man helt och hållet fokuserar på druvan riesling. Trots det hängivna inriktningen på riesling från Rheingau har man ändå följt utvecklingen på andra sidan floden i Rheinhessen. Så för några år sedan lanserade de vinserien Robert Weil Junior där man samarbetar med ambitiösa vinodlare i Rheinhessen som odlar pinot noir, pinot gris, pinot blanc, och chardonnay.

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

149,00 kr


Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.

Fler prisvärda pinot noir-viner

Men vi kan även rekommendera andra viner från druvan som är välgjorda och har en prislapp under 150 kronor.

La Petite Perrière Pinot Noir

119,00 kr


La Petite Perrière Pinot Noir har en fruktig doft med inslag av hallon och andra röda frukter samt kryddor. Smaken är ganska lätt och frisk med bra fruktighet och trevliga inslag av röda bär, kryddor och viss fatkaraktär.

Leyda Las Brisas Pinot Noir

139,00 kr


Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir från Chile har en fruktig och nyanserad doft med inslag av skogshallon, körsbär, färska örter samt en spets av blommor och parfym. Smaken är mjuk och fruktig med frisk syra och trevliga toner av röda frukter och bär, tomatlöv, kryddor och stendamm.

Villa Wolf Pinot Noir

129,00 kr


Villa Wolf Pinot Noir har en vackert rödblå färg. I doften känns toner av jordgubbar, mörka körsbär samt en viss kryddighet. Smaken är bärig med inslag av jordgubbar, skogshallon och fräsch syra samt en lätt jordig rökighet. Finns även på halvflaska.