Sarah Dawn Finer blåser liv i Blossas klassiska jingel.

”B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa”, är en sångrad många känner igen från förr. Nu tar artisten och juldrottningen Sarah Dawn Finer ett omtag och gör sin egen version av den klassiska melodin.

Blossa alkoholfri och Sarah Dawn Finer.

Foto: Blossa

Den omåttligt populära juljingeln för Blossa föddes 1993, i glöggvarumärkets allra första reklamfilm. Sedan dess har den stannat kvar - trots att reklamen inte visats på tv på många, många år. Nu - nästan 30 år efter premiären - gör låten comeback i en ny, modern och aningens mer finstämd version av vår skönsjungande stjärna Sarah Dawn Finer.

Blossa i samarbete med Sarah Dawn Finer

Den klassiska jingeln ansågs vara passé 2018, då Blossa istället valde att tillsammans med artisten Miss Li släppa en julig version av "Den blomstertid nu kommer" med det passande namnet "Den vintertid nu kommer". Men riktigt så lätt var det inte att släppa "B-L-O-S-S-A", och nu har alltså Sarah Dawn Finer gjort jingeln till sin egen och kallar den själv en "gospel-soul-pop-version".

– Känslorna vi ville förmedla när vi gjorde vår tolkning var passion, glädje och värme. Det var en rolig utmaning att få göra något helt nytt med jingeln, samtidigt som vi fick till ett slut där man känner igen den gamla klassiska melodin. Vem vet, kanske kommer man gå och sjunga på denna version nästa gång man är på glögghumör, säger Sarah Dawn Finer.

Sarah Dawn Finer är också del i Blossa alkoholfris kampanj "Kom i stämning med Blossa". Du kan se henne i några av kampanjens filmer där hon gör sig redo för att uppträda med låten "Glöggen heter Blossa". Blossa-filmerna kan du titta på längst ner på sidan.

Sarah Dawn Finer på scen, uppträder med Blossas jullåt.

Foto: Blossa

Sarah Dawn Finer gör sin egen version av Blossas jullåt "Glöggen heter Blossa".

Låten "Glöggen heter Blossa" med Sarah Dawn Finer kan du lyssna på på Spotify.

Om Blossa-jingeln

Jingeln nådde alltså tv-tittarna för första gången 1993, och konceptet levde starkt under hela 1990-talet med olika filmer om tomtarnas förberedelser inför julafton. Den ursprungliga reklamfilmen finns fortfarande att se på Youtube.

På 2000-talet hade tomtefilmerna lagts på hyllan, men melodin framförd av en manskör levde kvar i både tv och radio och var ett stående inslag varje jul.

2012 lanserade Blossa sin första animerade reklamfilm där vi fick se hur det gick till i en sagolik glöggverkstad, och åren därefter testat nya koncept och den klassiska jingeln fick kliva åt sidan lite. 2018 släpps då "Den vintertid nu kommer" ihop med Miss li, och det blir ljudspåret för hela årets kampanj.

Men nu får "Glöggen heter Blossa" alltså en återuppståndelse i ny version med Sarah Dawn Finers ljuva stämma som ersätter manskören.

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »