Premiär för årets mest prisvärda blanc de blancs.

Säg hej till Je m'appelle Belle Blanc de Blancs brut - ett nytt franskt mousserande vin med både charm och attityd. Perfekt till vårens mingel och fester.

Je m'appelle Belle blanc de blancs brut.

Från och med den 25 januari 2023 finns detta nya mousserande vin i Systembolagets beställningssortiment för 100 kronor jämt. "Blanc de blancs" betyder att vinet är helt och hållet tillverkat av gröna druvor. Man kan använda både gröna och blå druvor för tillverkning av mousserande viner. Är det en Blanc de noirs har du istället ett vitt mousserande vin gjort enbart på blå druvor.

"Belle" betyder vacker på franska, men är också ett kvinnligt förnamn. "Je m'appelle Belle" betyder "Jag heter Belle", men på flaskan står också "vous êtes belle" som betyder "du är vacker". En lekfullhet som på något sätt är genomgående för detta exklusiva men prisvärda bubbel.

Kitsch och lyx i en och samma flaska

Inspirationen till både innehåll och design kommer dels från den omåttligt populära (och kitschiga) romantiska komediserien "Emily in Paris" på Netflix, dels från det amerikanska juvelerarföretaget Tiffany's lyxiga design och estetik. Ett bubbel med fransk charm för den som vill känna sig lite extra chic, helt enkelt.

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

100,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.

Belle Blanc de Blancs har en fruktig och inbjudande doft med inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon. Smaken är torr och frisk och fruktig med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon. Perfekt som fördrink eller till lättare fisk- och skaldjursrätter. Tänk balkonghäng i kvällssolen - eller kanske i väntan på att grillen ska bli varm? Eller dröm dig bort till en uteservering på något av Paris mysiga torg!

Bubblet tillverkas enligt charmantmetoden, eller tankjäsningsmetoden, vilket innebär att man tillsätter jäst och socker i sluten trycktank vilket ger ett torrt vitt vin. Kolsyran skapas sedan under den andra jäsningen, vilket gör det till ett mousserande vin.

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut tillverkas av Veuve Ambal, ett familjeföretag som grundades redan 1898 och idag drivs av sjätte generationen vinmakare. De har sitt säte i Montagny-lès-Beaune som ligger strax utanför staden Beaune i Bourgogne, och är specialiserade på just mousserande viner. Bland annat är de den absolut största producenten av Crémant de Bourgogne, men de tillverkar även andra sorters bubbel - som Belle Blanc de Blancs Brut.