Somrig rosényhet från södra Frankrike.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc är ett rosévin i 1-litersflaska, som för tankarna till svenska sommarkvällar men också till ljummen medelhavsbris och doft av lavendel. Rosévinet finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc på linneduk med frukter och blommor

Många av de bästa rosévinerna i världen görs i södra Frankrike. I Languedoc-Roussillon i Frankrikes sydligaste trakter med gräns mot Spanien i söder och Medelhavet i öster finner vi vindistriktet IGP Pays d’Oc. Härifrån kommer CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc. Ett krispigt och fruktigt rosévin där söta toner av hallon och röda vinbär möter mogen citrus och örter. - CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc är ett vin för många olika tillfällen. Det passar lika bra som sällskapsdryck som till mat. Duka upp med sommarvänlig mat från Medelhavsregionen eller Sverige. En salade Nicoise, grillad fisk med säsongens tillbehör, småplock, en chèvre chaudsallad toppad med valnötter eller gravad lax med hovmästarsås är exempel på rätter som smakmässigt kommer förhöjas av smakerna i detta vin, säger Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Languedoc-Roussillon - en trendande region

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc har en ljusrosa kulör och är gjort på två blå druvor, cinsault (85%) och syrah (15%). Cinsault ger vinet dess ryggrad och struktur. Druvan är vanlig i roséviner, oftast som del av en blend i rosévinerna från södra Frankrike. Syrah bidrar i detta vin med både aromatiska toner och kulör. - Vinmakaren Iain Munson skapar gärna roséviner från IGP Pays d’Oc med blends av olika druvor. Till detta rosévin valde han en dominerande del cinsault och en liten del syrah för att få fram den bästa balansen mellan frukt, sötma och friskhet, fortsätter Anna Bastin Löwgren. Regionen Languedoc-Roussillon är på stark uppgång och är en del av den renässans Sydfrankrike upplever inom den franska vinvärlden.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

89,00 kr


CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.

Vinet sälj i generös 1-litersflaska och passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en härlig chèvre chaud. Rosévinet klarar även lite hetta från exempelvis asiatiska rätter eller tex-mex.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d´Oc ingår i CHILL OUTs nya serie European Collection tillsammans med det tidigare lanserade vita vinet Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic som lanserades i maj 2022.

CHILL OUT samarbetar med utvalda kvalitativa vingårdar både i Europa och i övriga delar av världen. Vinet buteljeras i en lättare glasflaska, vilket ger lägre CO2 utsläpp jämfört med en traditionell glasflaska.

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic med pasta och citron

Nytt vin med smak av Sicilien.


Nu lanserar CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic i Systembolagets beställningssortiment. Ett aromatiskt och friskt vitt vin från Sicilien gjord av de ekologiskt odlade druvorna catarratto och zibibbo.

Läs mer »