Stugröd – det perfekta boxvinet för en lugn sommar.

Lagom till försommaren kommer denna nyhet - en röd vinbox som gjord för att ta med till stugan eller njuta av till grillmiddagarna. Välkommen Stugröd!

Stugröd på box.

Stugröd är ett ekologiskt och smakrikt rött vin som hyllar den svenska sommaren och det som hör därtill: Den röda stugan med vita knutar, sol och blommor och semesterhäng på uteplatsen. Med sin generösa treliterbox är den enkel att ta med ut till landstället eller när vädret tillåter att vi umgås utomhus. Nu vill vi matcha vinet med semester, lugn och ro, värme och stunder att njuta av.

Att tillbringa semestern hemma i Sverige har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Många letar fritidshus och ett eget smultronställe att tillbringa sommarens lediga dagar på. Stugröd har skapats med inspiration av just den svenska sommaridyllen.

Innehållet i Stugröd är inte från Sverige, men däremot från svenskarnas favoritland när det kommer till vin: Italien. Bland annat kommer druvorna från det soliga vindistriktet Apulien. Så om du vill kan du drömma dig bort till en soldränkt piazza i Italien när du sippar på ett glas stugröd på din "Svemester".

– Vinet är gjort av utvalda ekologiska druvor och har inbjudande smaker av röda bär, mörk choklad, en fläkt av kanel och inslag av tobak. Då det är mjukt och utan märkbar strävhet passar det utmärkt att dricka rakt upp och ned som det är, säger vinmakare Donato Antonio Giuliani.

Stugröd – en hyllning till Sverige

Vilken typ av mat passar Stugröd till? Jo, det fruktiga vinet är en perfekt följeslagare till svensk husmanskost. Häll upp ett glas när du lagat köttbullar, kåldolmar eller wallenbergare till exempel. Lika bra passar detta vin till sommarens grillkvällar med nära och kära.

Det känns väldigt kul att lansera ett vin som hyllar Sverige och landsbygden. Bara tanken på en röd stuga får många att drömma sig bort och längta till lugn och ro med familj och vänner. Det är de finaste stunderna av sommaren man minns, säger Monia Jensen, Senior Business Development på Anora.

Stugröd bag-in-box är en nyhet som kommer att säljas i beställningssortimentet från och med 15 maj 2023, och går lätt att beställa till din närmaste Systembolagsbutik.

Stugröd

162,00 kr

199,00 kr


Stugröd bag-in-box är ett smakrikt och generöst vin från italienska Apulien som har inbjudande smaker av röda bär, mörk choklad, en fläkt av kanel och inslag av tobak.

Goda viner till sommaren

Goda viner till sommaren.


Sill, grill och chill! Snart är det dags att kicka igång sommaren med midsommarfirande och dans runt midsommarstången. Vi har plockat fram några trevliga viner som passar utmärkt till sommarens dukade bord. Du hittar tipsen här nedanför. Glad sommar!

Läs mer »