Kanapéer med kronärtskocka.
Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.
Läs mer »Snart är det dags för en av årets största fester – den där vi firar ut året självt! Vi bad vår briljanta receptkreatör Linnéa Seidel ta fram en meny till nyårsfirandet och resultatet är de fyra härliga recepten nedan. Gott nytt år!
Ska du ha gäster på nyår och har svårt att komma på vad du ska bjuda på? Här är inspiration för en underbar nyårsmeny, där ni börjar med bubbel och tilltugg och går vidare till en smakrik förrättssoppa med hummer.
Vidare blir det en långkokt oxkind som verkligen får det att vattnas i munnen när den serveras med en fyllig rödvinssås och tryffeldoftande potatis, och avslutningsvis föreslår vi en vacker pavlova toppad med färska bär.
Till varje recept finns naturligtvis ett eller två tips på dryck till maten, från bubbel till kanapéerna till dessertviner som matchar pavlovan. Glöm inte att dukningen och dekorationerna gör mycket för att sätta stämningen vid middagen!
Gott nytt önskar vi på folk o folk!
Välkomna nyårsgästerna med kanapéer och bubbel. Här har Linnéa komponerat den perfekta plockmaten med mild kronärtskockskräm och rökta räkor.
Läs mer »Förrätten till nyårsmenyn i år är en klassisk hummersoppa med en hint av cognac. Gudomligt gott och krämigt! Servera med frasiga oststänger som ger fin kontrast till den lena texturen.
Läs mer »Till huvudrätten i år byter vi oxfilén mot oxkind – en underbart mör och smakrik detalj som ofta är mer prisvärd än filén. Till den en rödvinssås och potatis med en doft av tryffel.
Läs mer »Avsluta middagen med något som är både gott och vackert. Här har Linnéa gjort en pavlova med färska bär som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Visste du att det finns en dag tillägnat drycken ”bubbel”? Bubbeldagen firas runtom i världen den första lördagen i juni och självklart vill vi ta tillfället i akt att tipsa om några riktigt trevliga bubbel.
Läs mer »Är du sent ute med att fixa bubbel till nyår? Lugn, vi har samlat de bästa tipsen på champagne och andra mousserande viner som finns på Systembolagets hyllor.
Läs mer »Från glögg till specifika vinregioner – svenskarnas vinintresse är både stort och brett, det visar våra googlingar över året. Här har vi lyft några av vintrenderna från året som gått.
Läs mer »Prislappen ska inte behöva stoppa dig från att sätta guldkant på vardagen med ett mousserande vin. Här tipsar vi om våra favoritbubbel du bara behöver betala tvåsiffrigt för.
Läs mer »Visst skålar vi in det nya året med ett gott bubbel? Det måste inte vara champagne, men det måste vara gott! För dig som inte känner för att öppna en hel flaska till tolvslaget finns några riktigt trevliga småflaskor som alternativ - här listar vi några.
Läs mer »Vintage, Blanc de Blanc och Réserve - vad betyder de fina orden på champagneflaskan? Folk o folk reder ut begreppen som berättar vad din champagne varit med om.
Läs mer »Jane Sandström är sommelier och har arbetat med Riedel i över tjugo år. Här berättar hon om glasens betydelse för smakupplevelsen och vilka champagneglas som är bäst för just Champagne.
Läs mer »Välkommen till lilla Champagneskolan! Vår sommelier Mats berättar om druvorna, distriktet och skillnaden mellan olika sorters champagne. Lär dig hur du provar champagne och kombinerar med mat.
Läs mer »