Kung Fu Girl Riesling - nu även på halvflaska och magnum.

Kung Fu Girl Riesling är ett av de mest populära rieslingvinerna på Systembolaget. Nu släpps vinet på både halvflaska (2 glas) och magnumflaska (10 glas).

Kung Fu Girl Riesling halvflaska och thaimat i låda

Det råder ingen tvekan om att svenskarna uppskattar viner gjorda på druvan riesling. Mellan januari och april i år har försäljningen av rieslingviner på flaska över 100 kronor ökat med nästan 43% på Systembolaget. Kung Fu Girl Riesling har länge varit ett av de bäst säljande rieslingvinerna på Systembolaget och nu lanseras Kung Fu Girl Riesling i både halvflaska och magnumflaska.

Kung Fu Girl Riesling är vinet som skapades av den okonventionella vinmakaren Charles Smith en kväll när han åt asiatisk ”take away” medan han tittade på en kampsportsfilm. Han fick då en idé om att skapa ett vin som passade perfekt till asiatiska rätter vilket resulterade i Kung Fu Girl Riesling. 

 -_Det känns jättekul att det populära vinet Kung Fu Girl Riesling nu finns i en storlek för varje tillfälle, antingen det är en middag för två eller en större sammankomst. Halvflaskan är perfekt till drygt två glas, helflaskan räcker till fem glas och magnumflaskan till tio gla_s, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Kung Fu Girl Riesling i magnumsflaska med glas mot blå bakgrund

Kung Fu Girl Riesling – skräddarsydd för fisk och asiatisk mat

Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, litchi samt en touch av citruszest.

Rieslingvinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd och passar utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Druvorna kommer från vingården Evergreen som sköts helt enligt kriterierna för ett hållbart jordbruk och planterades 1998. Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons senaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk med inslag av grus och kalk. Efter skörd pressas druvorna och jäsningen genomförs i rostfria ståltankar med hjälp av odlad jäst samt den naturliga jästen. Vinet lagras med jästfällningen under 6 månader.

De två nya flaskstorlekarna av Kung Fu Girl finns nu i Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till alla butiker.

Kung Fu Girl Riesling, magnum

339,00 kr


Magnumflaskan räcker till 10 glas och är trevlig att ställa fram på bordet när man är många.

Kung Fu Girl Riesling

63,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. PET-halvflaska som rymmer 375 ml.