Turnéledare för rockband har gått över till vin

En högljudd man med blond pudelfrisyr och alltid klädd i svart. Helt självlärd i konsten att tillverka vin och vid flera tillfällen utnämnd till "Årets Vinmakare".

Charles Smith

Vin och rock’n’roll.

Charles växte upp i Kalifornien med en mamma från Wales och en pappa från Frankrike, vars vinbryggning i garaget gav honom en första relation till vin (om än inte så högklassig).

I 18-årsåldern började han jobba i restaurangbranschen och hamnade till slut som sommelier på Ritz-Carlton. Här öppnades en helt ny, exklusiv vinvärld som Charles slukade. De här åren var avgörande för vinintresset, men då kom rock’n’ roll-delen in i hans liv.

Charles mötte nämligen en dansk tjej som fick honom att flytta till Danmark. Där började han jobba som manager och turnéledare för flera rockband så som Raveonettes, and Psyched Up Janis.Efter nio år flyttar Charles tillbaka till staterna och under en road trip råkar han på en ung fransk vinmakare i Walla Walla, Washington, som lyckas övertyga honom om att flytta dit och börja göra sitt eget vin. Och på den vägen är det.

Charles Smith Jet City i Seattle

Han startade Charles Smith Wines med ambitionen att skapa viner av hög kvalitet, som är druvtypiska och sanna sitt ursprung - och som man kan njuta av utan att behöva lagra dem.

2015 öppnade Charles Smith sitt nya vineri, Jet City, vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle. Här kan du prova viner med utsikt över Boeings start- och landningsbana samtidigt som du har en magisk vy över vulkanen Mount Rainier. Hela rummet är inrett med flygindustrin i åtanke och förflyttar dig till tidigt 1960-tal.

Boom Boom Syrah

155,00 kr

171,00 kr


Druvorna kommer från 5 olika vingårdar som har olika höjd över havet, mikroklimat och jordmån vilket ger vinet en utmärkt nyansrikedom. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet. Drick till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.