Exklusiv vinprovning med middag i Stockholm 9/3.

Tycker du om smakrika, fruktiga rödviner som Châteauneuf-du-Pape är det här en provning för dig. Den 9 mars får vi besök av vinhuset Xavier Vignon och anordnar en vinmiddag i Stockholm. Boka din plats här nedan.

La Temperance, från Xavier Vignon.

Det är ingen tvekan om att Xavier Vignon är en mycket tongivande producent i södra Rhônedalen. Vi kommer att prova 6 utvalda viner, där 3 kommer från Châteauneuf-du-Pape. Dessa viner kommer vi att prova tillsammans med en tvårättersmeny.

Under middagen kommer vinerna presenteras av Xavier Vignon på engelska. Evenemanget kostar 800 kronor per person och antalet platser är begränsade.

Menyn som kommer att serveras är:

  • Löklameller fyllda med portabello serveras med jordärtskockskräm, kantarellsalt, lökbuljong.

  • Rosastekt lammracks, rödvinssky, rostad potatis och örtkräm.


Vi kommer att prova följande viner:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Ett fruktigt och mjukt vin signerat Xavier Vignon som passar till lite mildare anrättningar på fågel, lamm eller annat kött.

Xavier Vignon Arcane La Tempérance

209,00 kr


Xavier Vignon Arcane La Tempérance är ett utmärkt vin till grillat kött. Vinet har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

Vi får en förhandsvisning på Arcane Les Amoureux 2016 - ett vin som ännu inte finns på den svenska marknaden. Gjort på 80% grenache, 10% mourvèdre, 5% cinsault och 5% caladoc. En kärleksförklaring från Xavier Vignon till södra Rhônedalen och den extraordinära årgången 2016! En blandning av fem crus: Lirac för rundhet, Gigondas för struktur, Beaumes-de-Venise för friskhet, Vacqueyras för aromer och Rasteau för djup.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Den senaste årgången av Xavier Vignons Châteauneuf-du-Pape är både fruktig och fräsch med balans, intensitet och elegans. Här finns toner av röda frukter och blommor. Smaken är intensiv, nyanserad med toner av röda bär, körsbär, kryddor, lavendel, fat, viol och färska örter.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve XV XVI XVII

489,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape La Réserve XV XVI XVII har en härlig komplex och nyanserad doft med inslag av kryddor, fat, torkade örter, piptobak, stenkross samt mörka, blå och röda frukter. Smaken är rik med mjuka tanniner och en härligt lång eftersmak.

Vi får även prova ett mer moget vin som avslutning:

  • Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 1983.

23.02.2023
Xavier Vignon i Châteauneuf-du-Pape

Xavier Vignon


Xavier Vignon är specialiserad på södra Rhônedalen och är mest kända för sina viner från Châteauneuf-du-Pape.

Läs mer »