Lunchprovning i Stockholm: Sauvignon blanc från NZ.

Den 21 april har vi det stora nöjet att bjuda in till en specialprovning med viner från den Nyazeeländska vinproducenten Kim Crawford. Provningen leds av vår dryckesexpert Mats Claësson. Boka din plats här nedan.

Kim Crawford Sauvignon Blanc.

Vi kommer under lunchen att prova 6 sauvignon blanc-viner från olika underregioner i Marlborough i Nya Zeeland. Vi kommer därigenom få inblick i vad dessa viner tillför den slutliga blandningen som är vinet Kim Crawford Sauvignon Blanc 2022. 

Att blanda olika komponenter för att få ett så bra slutresultat som möjligt är ett av de viktigaste arbetsmomenten för en vinmakare. Det kommer på denna specialprovning finnas möjlighet för deltagarna att blanda lite grann själva.

- NÄR? Fredagen den 21 april Kl. 12.00.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Boka plats till lunchprovningen här. »

- PRIS? 450 kronor/person.

Evenemanget kostar 450 kr per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. På grund av det speciella upplägget är antal deltagare mer begränsat än vanligt.


Vi kommer att prova följande viner:

6 sauvignon blanc-viner från de olika underregionerna i Marlborough, som sedan kommer att jämföras med denna:

Kim Crawford Sauvignon Blanc

179,00 kr


Ett torrt och friskt vin från Nya Zeeland med smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.

Som referens provar vi även:

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

329,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas samt väl integrerade rostade fat. Torr smak med stram syra och fin elegans. Passar till smakrika fiskrätter, tillagade grönsaker eller fågel. Varför inte grillad seabream med citrussmör?

12.04.2023
Kim Crawford, Nya Zeeland

Kim Crawford


Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner.

Läs mer »