Vinprovning i Göteborg: Årgångsviner.

Det är med stor glädje vi bjuder in till en härlig vinprovning i Göteborg den 14/7 där vi provar viner i en ung och äldre årgång. En mycket intressant övning där vi kan följa hur vin utvecklar sig med lagring och ålder.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc, Faustino I Gran Reserva 2010 och Château Malescasse 2015 i vinkällare

Vi är exalterade över att kunna bjuda in våra medlemmar till en provning där vi vertikalt provar olika viner i en ung och en (eller flera) äldre årgång. En mycket intressant övning där vi kan följa hur vin utvecklar sig med lagring och ålder. Vinprovningen kommer att ledas av dryckesexperten Mats Claësson från folk o folk. Varmt välkommen!

Om vinprovningen:

När: Torsdagen den 14 juli Kl 18.30 i Göteborg Var: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23 Hur: Anmäl dig här >>

Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en varmrätt med vin därtill.

Vi kommer att prova följande viner:

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat Torr smak med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat. Långt elegant avslut.

Det här vinet kommer att jämföras med årgången från 2014.

Faustino I Gran Reserva 2001

899,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2001 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, hästsadel, fat, kryddor, mörka körsbär och torkade svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med toner av fat, torkade örter, ceder, kryddnejlika, röda och mörka frukter. Vinet har fin spänst, bra balans och lång behaglig eftersmak.

Château Malescasse 2015

329,00 kr


Château Malescasse 2015 har en nyanserad doft med inslag av tobak, ceder, björnbär, torkade blåbär, svampskog och en fläkt av fudge. Vinet har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Det är fylligt, med bra intensitet, komplexitet och smaklängd. Man finner både toner av korinter, blyertspenna, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.

Det här vinet kommer att jämföras med årgången från 2018.