Vinprovning i Karlstad med viner från Washington.

Den 31 augusti kommer folk o folk till Karlstad och provar viner från Washington – den nästa största staten i USA när det kommer till kvalitetsviner.

Provning i Karlstad med Chateau Ste Michelle.

Nu har vi nöjet att bjuda in till provning där vi tittar närmare på Washington State som är den näst största staten i USA vad det gäller produktion av kvalitetsvin. Vi kommer att prova viner från pionjären och den mycket meriterade vinproducenten Chateau Ste Michelle.

- NÄR? Torsdagen den 31 augusti kl 18.30.

- VAR? Scandic Winn, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

- HUR? Boka plats till vinprovningen här. »

- PRIS? 550 kronor per person.

Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Chateau Ste Michelle Riesling

149,00 kr


Chateau Ste Michelle Riesling har en druvtypisk doft med inslag av gröna äpplen, vit persika och mineral. Vinet är smakrikt och har en liten restsötma som tack vare en hög syra bjuder på en härlig balans.

Eroica Riesling

259,00 kr


Eroica Riesling har en inbjudande doft av persika, mandarin, apelsin och lime samt subtila nyanser av mineral och skiffer. Ett underbart vin att njutas i sin ungdom, men som åldras med värdighet och utvecklar större komplexitet.

Chateau Ste Michelle Chardonnay

139,00 kr


Fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, ananas, smör, valnötter, vanilj, kardemumma och mango. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller ljust kött.

Chateau Ste Michelle Syrah

159,00 kr


Chateau Ste Michelle Syrah är ett vin som är smakrikt, mycket fruktigt och har en rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, plommon, kaffe, choklad och vanilj. Passar utmärkt till grillade rätter och hårdost.

The Pundit Syrah

279,00 kr


The Pundit Syrah är ett vin från Washington som består av 88% syrah, 6% grenache, 4% mourvèdre och 2% viognier. Vinet är mörklila med lite rubinröda toner. Mogna körsbär och plommon i doften. Väldigt mjukt, silkigt avslut med smak av vanilj, körsbär och björnbär.

Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon

155,00 kr


Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon är ett fruktigt vin med balanserad smak och rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, mörka körsbär, lavendel, kaffe, plommon och vanilj. Passar mycket bra till rätter av mörkt kött, lamm, nötkött, blåmögelostar och mörk choklad.

Cold Creek Cabernet Sauvignon

281,00 kr

289,00 kr


Fruktig doft med inslag av mörk frukt, svartpeppar och choklad. Kraftfullt och fylligt vin med bra struktur, härlig balans och ett snyggt avslut. Passar gott till pepprigt kött, lammracks och mustiga pastarätter.

Välkommen!

16.08.2023

Vinprovningar


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »