Vinprovning i Norrköping med viner av pinot noir.

Den 7 november har vi äran att bjuda in till en vinprovning i Norrköping. Denna gång är temat pinot noir och vi provar både bubbel och eleganta rödviner.

Vi testar Punt Road pinot noir.

Druvan pinot noir ligger bakom några av världens mest intressanta röda viner. Om vi går tillbaka ett halvt sekel så ståtade Bourgogne mer eller mindre ensamma på tronen. Idag finns det viner av världsklass både från andra områden och andra länder.

Det är en kräsen druva vad det gäller förutsättningarna på vingården och innebär en stor utmaning för vinmakaren. Viner av pinot noir tenderar därför att ha ett högt pris jämfört med andra druvsorter. Provningen kommer att ledas av Mats Claësson från folk o folk.

• NÄR? Tisdagen den 7 november kl 18.30.

• VAR? Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset. Saltängsgatan 30 i Norrköping.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Vi kommer att prova sju utvalda viner och evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.

Välkommen!


Följande viner serveras under kvällen:

André Clouet Grande Réserve

349,00 kr


André Clouet Grande Réserve är en champagne med fruktig, utvecklad, nyanserad doft med fina inslag av röda äpplen, rostat bröd, nougat, dadlar och pomerans. Smaken är fruktig, mycket frisk, utvecklad med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, valnötter och apelsin.

Punt Road Pinot Noir

169,00 kr


Med Punt Road Pinot Noir i glaset får du ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatik, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

155,00 kr

171,00 kr


En mjuk och fruktig pinot noir som för sig elegant och världsvant tillsammans både med den grillade fisken som serveras med stekt svamp och rödvinssmör samt till det ljusa köttet som kyckling, kalkon och fläskkött. Om man undviker kött så är den även kompis med grillad svamp, majs, lök och rotfrukter.

Montes Alpha Pinot Noir

169,00 kr


Ett druvtypiskt vin med toner av skogshallon, syrliga körsbär, röda plommon samt en balanserad kryddighet från ekfaten. Passar fint till elegantare rätter av fågel och kött.

Urlar Pinot Noir

169,00 kr


Ett elegant och mörkfruktigt vin som bjuder på smak av skogshallon, mörka körsbär, torkade örter och kryddiga toner. Gott till lättare rätter av fågel och fisk.

Erath Pinot Noir

219,00 kr


Erath Pinot Noir har en härligt fruktig doft med inslag av solmogna mörka körsbär, björnbär, röda vinbär, plommon och toner av jasmin och örter. Smaken är nyanserad med lätt fatkaraktär. Tanniner och fruktsyra är vackert balanserade vilket ger en lång och mjuk eftersmak.

Rully En Rosey

219,00 kr


Nyanserad, fruktig, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka bär, choklad, kardemumma, jordgubbar, peppar och vanilj. Passar smaker som svamp och färska örter.

23.10.2023