Vinprovning i Norrköping med viner från USA.

Den 4 juli kommer folk o folk till Norrköping - och de förenta staternas nationaldag till ära provar vi viner från USA.

Saldo zinfandel, provning i Norrköping.

Vad passar bättre på denna dag än att ägna sig åt viner från USA? Vi kommer att prova viner från Kalifornien, Washington State och Oregon.

- NÄR? Tisdagen den 4 juli kl 18.30.

- VAR? Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset, Saltängsgatan 30 i Norrköping

- HUR? Boka plats till vinprovningen här. »

- PRIS? Provningen kostar 600 kronor per person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova 7 utvalda viner och evenemanget kostar 600 kr per person, och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.

Välkommen!


Vi kommer att prova följande viner:

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

379,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter samt en fläkt av nashipäron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Erath Pinot Noir

219,00 kr


Erath Pinot Noir har en härligt fruktig doft med inslag av solmogna mörka körsbär, björnbär, röda vinbär, plommon och toner av jasmin och örter. Smaken är nyanserad med lätt fatkaraktär. Tanniner och fruktsyra är vackert balanserade vilket ger en lång och mjuk eftersmak.

Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon

155,00 kr


Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon är ett fruktigt vin med balanserad smak och rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, mörka körsbär, lavendel, kaffe, plommon och vanilj. Passar mycket bra till rätter av mörkt kött, lamm, nötkött, blåmögelostar och mörk choklad.

The Pundit Syrah

279,00 kr


The Pundit Syrah är ett vin från Washington som består av 88% syrah, 6% grenache, 4% mourvèdre och 2% viognier. Vinet är mörklila med lite rubinröda toner. Mogna körsbär och plommon i doften. Väldigt mjukt, silkigt avslut med smak av vanilj, körsbär och björnbär.

SALDO Zinfandel

409,00 kr


SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär, svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018

699,00 kr


Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018 har en intensiv och nyanserad doft med inslag av solmogna blå plommon, svarta vinbär, rostade fat, vanilj, fänkål samt en fläkt an muskot. Vinet är kraftfullt och intensivt med stadiga men finkorniga och mogna tanniner.

19.06.2023