Vinprovning online - Grym Pinot Noir utanför Bourgogne.

Den 19 maj provade vi två fina Pinot Noir som inte kommer från Bourgogne utan från Alsace och Nya Zeeland. Länk till provningen finns här.

Vinproving av Kim Crawford Pinot Noir och  Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite

Onsdagen den 19 maj 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Under den här digitala provningen provar vi två grymma Pinot Noir-viner som inte kommer Bourgogne utan från Alsace och Nya Zeeland. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se provningen i efterhand >>

Pinot Noir är framförallt känd som den blå druvan i Bourgogne, där vi finner några av de bästa vinerna i världen. Men det finns även riktigt roliga viner från druvan utanför Bourgogne. Vi går omsorgsfullt igenom den kinkiga druvan Pinot Noir och kommer att prova ett vin från Alsace och ett från Nya Zeeland.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Båda vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa vinerna i god tid innan provningen.

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 19 maj 2021 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vinerna vi kommer prova:

Kim Crawford Pinot Noir

269,00 kr


Smaken är fruktig och balanseras upp väl av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner du både röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin.

Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite

509,00 kr


Doften i Gustave Lorentz Pinot Noir La Limite är uttrycksfull och nyanserad med inslag av röda bär, mörka körsbär, fat, kryddor och lagerblad. Smaken är nyanserad med bra syra samt fina inslag av röda bär, mörka körsbär, fat och kryddor.