Webinar och virtuell provning – druvsorten Alvarinho.

Alvarinho är en druvsort vars popularitet bara växer! Välkommen på ett livestreamat webinar och provning med vår dryckesexpert Mats Claësson den 17/3 2021.

Vitt vin i glas med gröna druvor bredvid

Onsdagen den 17 mars 2021 18.00 - helt kostnadsfritt

Missade du provningstillfället? Se provningen här >>

Den gröna druvan Albariño eller Alvarinho som den heter i Portugal har sitt ursprung i ett område som täcker in den nordöstra delen av Portugal och över gränsen in i spanska Galicien. Historiskt sett var detta område druvans enda bastion men nu är den i högsta grad trendig och välgjorda viner hittar vi nu från både USA, Australien, Nya Zeeland och Uruguay.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Båda vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa i god tid innan provningen.

Provningen äger rum 17 mars 18.00 och är helt kostnadsfri. Ingen förbokning krävs - du når provningen via länken nedan vid tidpunkten för provningen.

Livestreama provningen - klicka här > >

Om du har problem att komma in till provningen via länken eller har problem med ljud eller bild mejla gärna webinar@folkofolk.se så får du hjälp.

Vi kommer att prova följande viner:

Aveleda Alvarinho

119,00 kr


Ett vin med en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor.Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.