Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en fantastiskt god spritz med cognac, prosecco och somrig rabarber. En perfekt sommardrink att bjuda på innan middagen eller till småplock.
Foto: Cecilia H Larsson
5 cl Renault Carte Noir Extra
3 cl rabarbersirap*
12 cl Prosecco
1 liten rabarberstjälk
is
Lägg is i en stor vinglaskupa.
Häll i cognac, rabarbersirap och prosecco.
Sätt i rabarberstaven, rör om och servera direkt.
200 g rabarber
2 dl strösocker (180 g)
1 ¼ dl vatten
Skiva rabarbern och lägg den i en kastrull.
Tillsätt socker och vatten och koka i ca 5 minuter.
Mixa och sila.
Frankrike
649 kr
Renault Carte Noire har en komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, apelsin, marsipan, mörk choklad, muscovadosocker, örter och vanilj. Smaken är komplex med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.
Italien
179 kr
Doften i Ruffino Prosecco Treviso Organic är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.
Recept: Mattias Larsson
En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!
Läs merEn somrig och bubblande drink med smak av sötsyrliga, solmogna jordgubbar. Jordgubbsspritz är enkel att göra och kan även göras i större mängd som bål.
Läs merRhubarb Schmubarb är en bubblig och läskande drink med smak av rabarber och jordgubbar. Den perfekta drinken under vår och sommar!
Läs merEn fräsch och god sommardrink med cognac, lime och mynta skapad av Fredrik Larsson, mer känd som Fredagskocken. Perfekt till de varma sommardagarna!
Läs mer