Det var bättre förr, då det serverades snaps till affärslunchen
Vår dryckesexpert Mats Claësson vill återinföra seden att dricka snaps vid representationslunchen, men på ett modernare, njutningsfullare och sundare sätt.
Läs mer »Sverige
Systembolaget nr:
101
Produkttyp | Kryddat brännvin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 30 % |
Systembolaget nr | 101 |
Volym | 0,35 l |
Varumärke | O.P. Anderson |
Sockerhalt | 22 g/liter |
Vår dryckesexpert Mats Claësson vill återinföra seden att dricka snaps vid representationslunchen, men på ett modernare, njutningsfullare och sundare sätt.
Läs mer »31 maj är det Petronellas namnsdag. Vad har hon för koppling till O.P. Anderson? Och vad dricker du bäst den dagen - O.P. Petronella såklart.
Läs mer »I samband med sitt 125-årsjubileum vill O.P. Anderson bidra till att förnya daterade svenska dryckestraditioner.
Läs mer »O.P. Andersons Gastrogarde rullar på - låt oss presentera Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm som tillsammans med Kalle Lindborg driver ett sillkafé.
Läs mer »Är du på jakt efter trevligt sommarhäng och beredd att röra dig utanför city? Då tipsar vi om dessa tre smultronställen som bjuder på härlig atmosfär och god mat matchat med sommarens godaste snapsar! Sommarstockholm när det är som bäst!
Läs mer »Sill är kanske det mest klassiska på bordet i midsommar. Vi har satt ihop 8 goda sillrecept att avnjuta under helgen.
Läs mer »Hur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs mer »Den 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs mer »Punch är den engelska motsvarigheten till “bål” och innebär i stort sätt servering av dryck ur en skål. På kräftskivan blir det ett roligt och smakrikt inslag och i bartendern Tina Shines recept får svensk akvavit och lokala råvaror i säsong ta plats.
Läs mer »Somriga smaker som fläder, syren, akvavit och jordgubb hittar du i dessa drinkar, som kan vara ett trevligt alternativ på sommarfesten.
Läs mer »En läskande drink med O.P. Anderson Petronella som du toppar med Sprite och lite mousserande vin.
Läs mer »Denna drink med smak av hallon och äpple ser kanske avancerad ut men är superenkel att göra!
Läs mer »Smått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.
Läs mer »Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost - hur gott låter inte det? Passar lika bra till söndagsmiddagen som till större bjudningar.
Läs mer »Bjud vännerna på lyxiga snittar med smaker av Asien. Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära - en given vinnare på både festen och till fredagsmyset.
Läs mer »En värmande och kryddig drink med tydlig smak av äpple, kanel och kummin. Drinken toppas med vispad grädde och riven kanelstång.
Läs mer »En vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.
Läs mer »Den här drinken är som en blandning mellan milkshake och marguerita med inslag av mogna päron och frisk lime.
Läs mer »Detta är en hot shot 2.0 som smakar precis som äppelpaj, fast i flytande form. Den är god året om men fullkomligt magisk under vintern, den måste provas!
Läs mer »Ebbis vuxenbål är en sommarbomb med smak av äpple, lime och vanilj! Passar perfekt som fördrink på sommarfesten eller för att överraska vännerna på parkhänget med något extra!
Läs mer »Den här supersomriga och vackra bålen är perfekt att servera som en fördrink på sommarens alla tillställningar när du ska ha många på besök.
Läs mer »Grillad sparris som serveras med en smakrik ostkräm och pocherat ägg - en härligt "vårig" rätt framtagen att passa extra bra till O.P. Petronella akvavit.
Läs mer »Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer »Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
Läs mer »Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs mer »Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs mer »En fräsch och fruktig drink med tydlig äppelkaraktär från både äppelcider och O.P. Anderson Petronella samt frisk smak av gurka och mynta.
Läs mer »