Sverige
Systembolagets nr. 101
149 kr
| Produkttyp: | Kryddat brännvin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 30 % |
| Sockerhalt: | 22 g/l |
| Systembolagets nr: | 101 |
| Volym: | 0,35 l |
| Varumärke: | O.P. Anderson |
Är du på jakt efter trevligt sommarhäng och beredd att röra dig utanför city? Då tipsar vi om dessa tre smultronställen som bjuder på härlig atmosfär och god mat matchat med sommarens godaste snapsar! Sommarstockholm när det är som bäst!
Läs merPunch är den engelska motsvarigheten till “bål” och innebär i stort sätt servering av dryck ur en skål. På kräftskivan blir det ett roligt och smakrikt inslag och i bartendern Tina Shines recept får svensk akvavit och lokala råvaror i säsong ta plats.
Läs merO.P. Andersons Gastrogarde rullar på - låt oss presentera Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm som tillsammans med Kalle Lindborg driver ett sillkafé.
Läs merSill är kanske det mest klassiska på bordet i midsommar. Vi har satt ihop 8 goda sillrecept att avnjuta under helgen.
Läs mer31 maj är det Petronellas namnsdag. Vad har hon för koppling till O.P. Anderson? Och vad dricker du bäst den dagen - O.P. Petronella såklart.
Läs merSomriga smaker som fläder, syren, akvavit och jordgubb hittar du i dessa drinkar, som kan vara ett trevligt alternativ på sommarfesten.
Läs merHur får man ett jobb som oftast går i arv? Ja förutom att hamna i rätt sällskap alltså. Aquavit Master Blender Jonas Odland delar med sig av sina erfarenheter.
Läs merDen 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs merVår dryckesexpert Mats Claësson vill återinföra seden att dricka snaps vid representationslunchen, men på ett modernare, njutningsfullare och sundare sätt.
Läs merI samband med sitt 125-årsjubileum vill O.P. Anderson bidra till att förnya daterade svenska dryckestraditioner.
Läs merEn sommarfräsch akvavitdrink med härliga smaker av vattenmelon, mynta, fänkål, dill och äpple. Den eleganta sommardrinken har dessutom lite lägre alkoholhalt.
Läs merEn värmande och kryddig drink med tydlig smak av äpple, kanel och kummin. Drinken toppas med vispad grädde och riven kanelstång.
Läs merEn förfinad version av den klassiska fruktbålen. Här skippar vi läsk och stjärnfrukt och smaksätter med lite mer vuxna smaker.
Läs merEn läskande drink med O.P. Anderson Petronella som du toppar med Sprite och lite mousserande vin.
Läs merSommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost - hur gott låter inte det? Passar lika bra till söndagsmiddagen som till större bjudningar.
Läs merGrillad sparris som serveras med en smakrik ostkräm och pocherat ägg - en härligt "vårig" rätt framtagen att passa extra bra till O.P. Petronella akvavit.
Läs merSmått är också gott. Crostini med krämig burrata, hallon och örtolja kan inte bli fel, lägg dem på tungan och låt smaklökarna göra jobbet.
Läs merBjud vännerna på lyxiga snittar med smaker av Asien. Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära - en given vinnare på både festen och till fredagsmyset.
Läs merRevbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs merEn vegetarisk rätt som passar utmärkt som en mellanrätt under julmiddagen.
Läs merEn fräsch och fruktig drink med tydlig äppelkaraktär från både äppelcider och O.P. Anderson Petronella samt frisk smak av gurka och mynta.
Läs merDen här drinken är som en blandning mellan milkshake och marguerita med inslag av mogna päron och frisk lime.
Läs merDenna drink med smak av hallon och äpple ser kanske avancerad ut men är superenkel att göra!
Läs merEbbis vuxenbål är en sommarbomb med smak av äpple, lime och vanilj! Passar perfekt som fördrink på sommarfesten eller för att överraska vännerna på parkhänget med något extra!
Läs merDen här supersomriga och vackra bålen är perfekt att servera som en fördrink på sommarens alla tillställningar när du ska ha många på besök.
Läs merDetta är en hot shot 2.0 som smakar precis som äppelpaj, fast i flytande form. Den är god året om men fullkomligt magisk under vintern, den måste provas!
Läs merHär har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs merServera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs merNu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
Läs mer