EkologiskVegan
O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml


139,00 kr

Systembolaget nr:

10102

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.

Produktion

I grunden finns den klassiska O.P. Anderson kryddningen av kummin, anis och fänkål. De ekologiska kryddorna destilleras för att utvinna kryddsmaken, sedan blandas och lagras destillaten i minst 6 månader på stora ekfat som är över 100 år gamla. Slutligen så får kryddningen gifta sig med ekologisk äppelmust innan den tappas på butelj.

Passar till

O.P. Anderson Petronella är utmärkt att blanda drinkar på och en trevlig följeslagare till många anrättningar. Varför inte servera en äppel och vitlöksspäckad fläskkotlettrad med Calvadossås och rostad amadinepotatis.

FiskLabel: Ost

Kul att veta

Petronella är namngiven efter Olof Peter Andersons maka, Petronella Charlotta Rosenhoff. Olof Peter Anderson var spritfabrikör och skeppsredare. År 1891 lanserade sonen Gustav O.P Anderson Aquavit som är grundreceptet till denna dryck.Den ekologiska O.P. Anderson Petronella Äpple & Kummin är framtagen för att erbjuda ett mildare och alkoholsvagare alternativ till traditionell aquavit. Den tydliga kryddningen av kummin är avrundad med äppelmust som ger en fruktig och frisk snaps. Lätt kyld passar den utmärkt till många av sommarbordets läckerheter och är helt fantastisk i cocktails.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

30 %

Systembolaget nr

10102

Volym

350 ml

Varumärke

O.P. Anderson

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

22 g/liter


Green Giggle

Green Giggle.


Gurka och mynta har som bekant en ganska kort hållbarhet. Här har barteamet på Scandic löst problemet och gjort en så kallad "shrub". En shrub får en längre hållbarhet med tydliga smaker. Drinken ingår i Scandics nya drinklista som fokuserar på att minska

Läs mer »