Fruktig, kryddig, söt smak med tydlig karaktär av äpplen, inslag av kanel, kardemumma och apelsin.
Produktion
Koskenkorva Vodka tillverkas av korn från lokala odlare. Destillationen sker genom en kontinuerlig destillationsprocess för att få fram en ren och neutral sprit. Vattnet som används kommer från källor i Rajamäki där vattnet från regn och smältande snö har runnit genom sandåsarna i Salpausselkä. Källorna ligger sju-åtta meter under marken där tappanläggningen ligger. Vodkan har sedan smaksatts med äppeljuice, kanel och kardemumma.
Passar till
Serveras väl kyld med is eller använd som drink- och cocktailingrediens, varma som kalla.
Kul att veta
Koskenkorvas destilleri, som ligger i södra Österbotten, har en lång historia som började redan i slutet av 1930-talet. Det finska alkoholmonopolet köpte då mark av familjen Koskenkorva i byn med samma namn. Här byggde man Koskenkorvas destilleri, och den första experimentella destillationen ägde rum under våren 1941. Under återuppbyggnadsperioden efter andra världskriget var södra Österbotten ett område som odlade mer potatis än man behövde. Det blev därför en naturlig ingrediens i sprittillverkning, men potatisen ersattes snart av korn som växte bra i de bördiga kustområdena. 1952 hölls de olympiska spelen i Helsingfors, något som lyfte stämningen i hela Finland. Ekonomin hade återhämtat sig efter en svår krigstid, och i det nya destilleriet i Koskenkorva startade 1953 produktionen av vodkan som fick samma namn som byn - Koskenkorva. Det blev den mest populära spriten i Finland 1960 och än idag är Koskenkorva Finlands bäst säljande spritvarumärke.