Rom - sprit för både cocktails och finsmakare.
Örjan Westerlund om rommens historia när sjömännen betalades med en halvpint rom per dygn! Lär dig om tillverkning, lagring och kul kuriosa om rom.
Läs mer »Örjan Westerlund om rommens historia när sjömännen betalades med en halvpint rom per dygn! Lär dig om tillverkning, lagring och kul kuriosa om rom.
Läs mer »Här ger vi dig ett urval på klassiska och mer unika romdrinkar, som passar utmärkt att svalka sig med under varma sommardagar eller att bjuda gästerna på innan middagen.
Läs mer »Bartendern och skribenten Tina Shine lär oss allt om den spännande och exotiska Tiki-kulturen som har spridit sig över världen. Du får även tips på schyssta Tiki-barer och recept på tropiska cocktails.
Läs mer »Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »Dorotea Malmegård har jobbat på kända Stockholmskrogar som Lux och Operakällaren samt i New York. Här är receptet på hennes magiska semla smaksatt med rom.
Läs mer »Har du mogna bananer över? Baka Lotta Lundgrens bananbröd som serveras med en len smörkolasås och om man vill - en kula vaniljglass till.
Läs mer »Don Papas kladdkaka serveras med bananer flamberade i rom. Även kakan innehåller mörk rom, och vi tycker att du ska avnjuta kladdkakan tillsammans med ett glas Don Papa rom.
Läs mer »En vegansk kladdkaka utan socker, där smör är utbytt mot kokosolja och ägg mot blötlagda chiafrön. Sötman får den från naturligt söta dadlar.
Läs mer »Recept på en uppdaterad variant av George Washington’s klassiska eggnog. Du gör en alkoholfri bas och tillsätter alkohol om så önskas.
Läs mer »Klassiska gindrinken Tom Collins har här fått en rom-twist av smakrika Don Papa Rom från Filippinerna. Som en läskande lemonad perfekt att inleda festen med.
Läs mer »