El Dorado 3 Year Old

El Dorado 3 Year Old

Guyana


349,00 kr

Systembolaget nr:

8147001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

El Dorado 3 Year Old har en medelstor doft med inslag av vanilj, russin, fudge och ljus choklad. Smaken är mjuk med trevlig fruktighet och inslag av russin, vanilj och kokos.

Produktion

Blandning av olika romsorter från både de franska Savalle pannorna och från kolonndestillerad sprit som lagrats minst 3 år i fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av Bourbon. Genom en dubbel filtrering genom en bädd av kol får man bort den färg som ekfatslagringen gett.

Passar till

Att avnjuta som den är  eller till allehanda drinkar och cocktails

Kul att veta

Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika. Samtidigt som det är en mycket modern producent och den första i Karibien (1995) som certifierades med kvalitetssystemet ISO 9002, så har dom också bevarat metoder och tillverkningsutrustning som gör deras rom unik.Man har kvar i produktion en kolonnpanna i trä från 1832 som sägs vara exakt samma modell som  Aeneas Coffey tog patent på 1831, Man brukar även en enkel Pot still och en dubbel Pot still som båda är av trä. Dessa tre är de enda i världen som finns kvar och i bruk. Det finns även några några mer eller mindre antika pannor av typen Savalle Still. Det innebär att Demerara Distillers kan producera nio olika typer av destillat.Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85000 fat. El Dorado som är det mest kända varumärket lanserades 1992.

Produkttyp

Rom

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8147001

Volym

0,7 l

Varumärke

Demerara Distillers, Europe

Förslutning

Skruvkork i metall